Redactia.ro
Home » Știri » „Azilele groazei” din România. Ce se întâmplă acum cu bătrânii exploatați și ținuți în condiții inumane. Martor: „Veneau la gard în pielea goală”

„Azilele groazei” din România. Ce se întâmplă acum cu bătrânii exploatați și ținuți în condiții inumane. Martor: „Veneau la gard în pielea goală”

„Azilele groazei” din România. Ce se întâmplă acum cu bătrânii exploatați și ținuți în condiții inumane. Martor: „Veneau la gard în pielea goală”

Cazul „Azilele groazei” din România. Iată ce se întâmplă acum cu bătrânii care au fost exploatați, ținuți în condiții inumane, greu de descris. Ce spun autoritățile care se ocupă de acest caz.

„Azilele groazei” din România. Ce se întâmplă cu bătrânii exploatați și ținuți în condiții inumane. Martor: „Veneau la gard în pielea goală”

Sute de bătrâni şi persoane cu dizabilităţi au fost exploatate, bătute şi înfometate în azile şi centre din țară. Procurorii DIICOT au făcut percheziții de amploare în Voluntari, Ilfov, dar şi în mai multe locaţii din ţară, vizând două grupări de crimă organizată.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2020, ar fi fost constituite două grupuri infracţionale organizate, în scopul exploatării persoanelor cu dizabilităţi sau aflate în situaţii vulnerabile, exploatarea victimelor fiind realizată prin supunerea la tratamente inumane ori degradante, prin exploatarea muncii neremunerate a acestora, prin constrângere şi exercitare de acte de violenţă fizică. Cine nu îndeplinea „ordinul” primit, avea de suferit.

Vecin: „Condițiile de la Auschwitz erau aici. Îi vedeam plini de rahat, în pielea goală, cerșeau la gard”, potrivit Pro TV.

Martor: „Veneau la gard în pielea goală. De vreo doi ani. Cred că erau bătuţi. De câte ori treceam pe acolo, săracii bătrâni veneau la poartă şi cerşeau: Vreau şi eu un ban, dă-mi şi mie doi lei. Nu ai şi tu un corn?”, au relatat locuitorii din zona unde se aflau azilele despre traumele şi umilinţele îndurate de bătrâni, conform sursei menționate mai sus.

„A fost o anchetă complexă, a durat ani de zile, dacă nu mă înşel, şi un astfel de probatoriu nu e uşor de strâns. O intervenţie pripită a poliţiştilor, înainte de a strânge suficient probatoriu încât să asigure o inculpare cu succes, poate conduce la compromiterea cazurilor”, a declarat Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne.

Peste 100 de persoane în vârstă au fost salvate de poliţişti şi procurori ai DIICOT din „azilele groazei”. 56 de bătrâni găsiţi în condiţii inumane în trei azile din localitatea Voluntari au fost transportaţi de echipajele SMURD la spitale pentru a primi îngrijiri medicale, au anunţat, marţi, reprezentanţii Poliţiei.

„Facem precizarea că, în acest moment, 56 de persoane au fost deja transportate la unităţile medicale de pe raza municipiului Bucureşti. Din fericire, doar patru au avut nevoie de continuarea tratamentului într-o unitate spitalicească şi au rămas internate în unităţile medicale. În continuare, colegii mei, atât pompierii SMURD, cât şi medicii şi asistentele din cadrul UPU SMURD – Floreasca, sunt la locaţie şi acordă îngrijirile medicale primare persoanelor care au nevoie de aceste îngrijiri”, a declarat căpitanul Bogdan Toma din cadrul IGSU.

Procurorii DIICOT au reţinut 24 de inculpaţi, iar faţă de doi s-a dispus măsura controlului judiciar.

„Azilele groazei” din România. Ce se întâmplă acum cu bătrânii exploatați și ținuți în condiții inumane. Martor: „Veneau la gard în pielea goală”
Sursa: Stirile Pro TV
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: