Redactia.ro
Home » Știri » BAC 2020. La ce oră trebuie să fii în sală la proba de Matematică

BAC 2020. La ce oră trebuie să fii în sală la proba de Matematică

BAC 2020. La ce ora trebuie sa intre in sala elevii

Elevii clasei a XII-a au susținut prima probă scrisă la Limba și literatura română de la Bacalaureat 2020, fiind urmată astăzi de proba la Limba maternă.

Potrivit calendarului prezentat de Ministerul Educației și a Cercetării, miercuri, 24 iunie, absolvenții clasei a XII-a vor susține examenul la Matematică.

Bacalaureat 2020. Când trebuie să intre elevii la examenul de Matematică

Absolvenții de liceu care s-au înscris la sesiunea iunie-iulie de Bacalaureat 2020 vor susține miercuri, 24 iunie, proba la Matematică.

Înainte de a intra la examen, elevii clasei a XII-a vor trece printr-un control epidemiologic în care li se va lua temperatura, pentru a depista dacă sunt infectați cu coronavirus.

Absolvenții care vor avea peste 37,3 grade Celsius nu vor fi acceptați la examen, pentru a preveni răspândirea coronavirusului printre elevi.

De asemenea, elevii trebuie să poarte măști de protecție în timpul examenelor.

Elevii trebuie să ajungă în sala de examen între orele 07.30 și 08.30, cel târziu. Probele încep la ora 09.00, iar candidații vor avea la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele.

Cei peste 10.000 de elevi care susțin Bacalaureatul trebuie să aibă la ei un act de identitate, instrumente de scris, pixuri sau stilouri sau cerneală de culoare albastră sau creion negru.

Este interzisă intrarea în sălile de examen cu telefoanele mobile, căștile audio, mijloacele electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare sau notițe.

Bacalaureat 2020. Calendar BAC 2020 sesiunea iunie-iulie

Din cauza pandemiei de coronavirus, în acest an vor exista trei sesiuni de Bacalaureat. Potrivit Ministerului Educației prima sesiune iunie-iulie se va desfășura astfel.

  • 11 – 17 iunie 2020 – Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
  • 22 iunie 2020 – Limba și literatura română
  • 23 iunie 2020 -Limba și literatura maternă
  • 24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului (Matematică – pentru real din filiera teoretică, filiera tehnologică, profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională; Istorie – pentru uman din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus)
  • 25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului și a specializării
  • 30 iunie 2020 – Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00)
  • 30 iunie – 1 iulie 2020 – Depunerea contestațiilor
  • 1 – 4 iulie 2020 – Rezolvarea contestațiilor
  • 5 iulie 2020 – Afișarea rezultatelor finale

A doua sesiune de Bacalaureat se va desfășura în perioada 29 iunie-2 iulie, fiind organizată pentru elevii care nu s-au putut prezenta la prima sesiune din cauze medicale.

A treia sesiune de Bac 2020, este dedicată celor care nu au reușit să treacă în sesiunile anterioare, care va fi desfășurată la sfârșitul verii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini