Redactia.ro
Home » Homepage » Bac 2023. O expresie la proba de Limba română era cea mai căutată pe dexonline încă înainte ca subiectul să devină public

Bac 2023. O expresie la proba de Limba română era cea mai căutată pe dexonline încă înainte ca subiectul să devină public

Bac 2023. O expresie la proba de Limba română era cea mai căutată pe dexonline încă înainte ca subiectul să devină public

Un lucru neobișnuit a ieșit la iveală! O expresie al cărei sens trebuia explicat la proba de Limba română a examenului de Bacalaureat 2023 avea luni cele mai multe căutări pe dexonline.

Bac 2023. O expresie la proba de Limba română era cea mai căutată pe dexonline încă înainte ca subiectul să devină public

O expresie al cărei sens trebuia explicat la proba de Limba română a examenului de Bacalaureat 2023, de luni, 26 iunie, avea cele mai multe căutări pe dexonline, unele înainte de ora 10, iar câteva înainte de 6, potrivit news.ro.

Conform paginii de Facebook a site-ului, unele căutări erau înainte de ora 10, deci când elevii erau în sala de examen, iar câteva înainte de 6, examenul începând la ora 9;00, subiectele devenind publice mult mai târziu, a relatat news.ro.

La profilul real – filiera tehnologică, prima cerinţă la subiectul 1 la Limba română a fost ca elevii să indice,  dintr-un fragment al lucrării lui George Călinescu „Ion Creangă. Viaţa şi Opera”, sensul secvenţei „de bună seamă”

REZOLVARE: Secvența „de bună seamă” are sensul de „cu siguranță”, „desigur”.

„Creangă avea venituri din vânzarea abecedarului al cărui autor era – abecedarul fiind, în 1887, la cea de-a douăzeci și una ediție. De asemenea, avea un magazin de tutun și deținea și o tipografie împreună cu asociatul său, I.S. Ionescu.

Fiind bolnav și îngrijorat, în același timp, de soarta prietenului său, Creangă vede în două rânduri câte un curcubeu despre care crede că ar fi un semn de îmbunătățire a situației și o speranță, așa cum reiese din secvențele: „semn, poate, pentru el, de schimbări în bine” și „un alt curcubeu, care-i dădu poate o nouă alinare”.

G. Călinescu amintește că Ion Creangă, presimțind că i se apropie sfârșitul, călătorește la Târgu Neamț pentru a se bucura pentru ultima dată de locurile copilăriei și de vederea rudelor.

Deși este „trist și descurajat”, după cum el însuși mărturisește, Creangă se dovedește a fi un bun prieten, care își susține și își încurajează unchiul, pe bătrânul preot Gheorghe. Creangă îl îndeamnă pe bătrânul său unchi bolnav să meargă la băi la Slănic, chiar dacă el însuși nu mai credea în puterea vindecătoare a apelor de acolo. Știe însă cât de importantă este atitudinea încrezătoare și, generos, îi dă speranță și încredere părintelui Gheorghe.”, conform edupedu.

Conform paginii de Facebook a site-ului Dexonline, până la ora 12.45, această expresie a fost cea mai căutată, înregistrând 771 de căutări.

„Oare ce s-o fi dat la bac? Editare ulterioară: am verificat logurile şi aproape 100 dintre căutările lui „de bună seamă” au fost înainte de ora 10 (inclusiv câteva înainte de ora 6)! Asta în condiţiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă!”, au scris reprezentanţii site-ului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: