Redactia.ro
Home » Știri » Bacalaureat 2023 va fi un examen atipic, din cauza grevei. Formula de calcul pentru echivalarea probele orale cu notele din liceu

Bacalaureat 2023 va fi un examen atipic, din cauza grevei. Formula de calcul pentru echivalarea probele orale cu notele din liceu

GALERIE FOTO (2)

Ministerul Educației a decis ca probele orale ale examenului maturității să nu se mai susțină, urmând să fie echivalate. Greva profesorilor continuă și urmează să intre în cea de-a patra săptămână.

Ministerul a propus echivalarea probelor orale ale examenului de Bacalaureat cu cele obținute de fiecare elev în parte, în liceu, printr-o ordonanță de urgență, pentru ca aceștia să nu fie afectați de situația tensionată din Educație, din prezent.

Cum se vor echivala probele orale cu notele din liceu

Pentru echivalarea competenţelor într-o limbă străină vor exista patru califiative care pot fi obţinute: A1, A2, B1 şi B2. Departajarea se va realiza pe baza mediei obţinute în cei patru ani de liceu după cum urmează:

În schimb, pentru evaluarea competenţelor în limba română/maternă vor exista trei categorii de calificative: utilizator mediu, avansat sau experimentat.

Probele orale de la BAC 2023 se vor echivala în 7 zile

Minsterul Educaţiei a anunţat că probele orale de la Bacalaureat se vor echivala în 7 zile de la intrarea în vigoare a actului normativ.

„În contextul protestului personalului din învățământul preuniversitar, proiectul de act normativ prevede următoarele: La examenul național de bacalaureat, pentru anul şcolar 2022 – 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în:

  • limba română,
  • probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale,
  • probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă”, a transmis Ministerul, prin intermediul unui comunicat de presă.

S-a anulat evaluarea pentru clasa a VI-a

Potrivit proiectului, nu se mai organizează nici evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a.

Prin derogare de la prevederile art. 74 alin.(4) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în anul şcolar 2022-2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă şi comunicare, matematică şi ştiinţe, la finalul clasei a VI-a, nu se organizează”, se mai arată în proiect.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: