Redactia.ro
Home » Știri » Bacalaureat 2024. Luni, 17 iunie, are loc proba de limba și literatura română – oral. Câți candidați s-au înscris în sesiunea de vară

Bacalaureat 2024. Luni, 17 iunie, are loc proba de limba și literatura română – oral. Câți candidați s-au înscris în sesiunea de vară

În acest an, peste 134.000 de candidaţi s-au înscris la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2024. Luni, 17 iunie 2024, va avea loc prima probă la Limba şi literatura română – oral. Mai jos vă prezentăm calendarul complet al examenelor și când vor fi afișate rezultatele finale!

Bacalaureat 2024. Pe 17 iunie are loc proba de limba și literatura română – oral

Absolvenții claselor a-12-a se pregătesc intens pentru cel mai important examen din viața lor: Bacalaureatul. Prima probă, cea la limba și literatura română – oral, va avea loc luni, 17 iunie 20424.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, probele de evaluare a competenţelor din cadrul primei sesiuni (iunie – iulie) a examenului naţional de bacalaureat 2024 sunt programate în intervalul 17 – 27 iunie. Iată cum se vor desfășura:

  • 17 – 19 iunie: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A);
  • 19 – 20 iunie: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B);
  • 19 – 21 iunie: evaluarea competenţelor digitale (proba D);
  • 25 – 27 iunie: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C);.

Candidații au putut să se înscrie la BAC 2024 până pe 7 iunie

Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a s-au putut înscrie pentru susținerea examenului de Bacalaureat până vineri, 7 iunie 2024. În perioada 4 – 7 martie 2024, au avut loc simulările probelor scrise. Pentru Bacalaureat 2024, candidaţii sunt repartizaţi în săli în ordine alfabetică. Listele se comunică cu 24 de ore înainte de prima probă. La proba de evaluare a competenţelor lingvistice, repartizarea pe săli se face în ordine alfabetică, în funcţie de limba la care candidaţii susţin proba.

„Evaluarea competenţelor lingvistice pentru limba română, limba maternă şi limba modernă, precum şi a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori, dintre care unul este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă, iar celălalt este un alt cadru didactic, de aceeaşi specialitate, din unitatea de învăţământ”, a precizat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Rezultate simulare BAC 2024

La nivel național, 60,13% dintre elevi au obținut note peste 5 la Limba și Literatura Română, iar 64,12% au trecut disciplina obligatorie a profilului. Mai mult, 64,75% dintre elevi au înregistrat note de trecere la proba la alegere a profilului, arătând că majoritatea sunt pe drumul cel bun în pregătirea pentru examenul final.

În județul Timiș, 58 % au luat medie sub pragul de promovare, adică media 6, la simularea la BAC 2024, potrivit comunicatului de presă al ISJ Timiș. Pentru a promova o probă un elev trebuie să ia nota 5, însă per total media trebuie să fie peste 6 pentru a promova examenul.

„În ceea ce privește modalitatea de comunicare a rezultatelor, Ministerul Educației face demersuri pentru dezvoltarea Platformei de evaluare digitalizată, astfel încât, începând de anul școlar viitor, rezultatele probelor scrise ale simulărilor examenelor naționale să fie comunicate anonimizat, prin afișare pe platformă, similar examenelor naționale”, a transmis Ministerul Educației.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: