Redactia.ro
Home » Știri » Băiatul de 17 ani care măsoară doar 73 de cm. Cum arată o zi din viața celui mai scund adolescent din lume

Băiatul de 17 ani care măsoară doar 73 de cm. Cum arată o zi din viața celui mai scund adolescent din lume

GALERIE FOTO (4) Cel mai scund adolescent din lume

Un băiat de 17 ani din Nepal deține recordul de cel mai scund adolescent, de sex masculin, din lume. El măsoară doar 73,43 de centimetri.

Băiatul de 17 ani care măsoară doar 73 de cm. Cum arată o zi din viața celui mai scund adolescent din lume

Dor Bahadur Khapangi provine din Nepal, are 17 ani și măsoară o înălțime de doar 73,43 de centimetri. E, e deținătorul recordului de cel mai scund adolescent, de sex masculin, din lume, conform Guinness World Records.

Băiatul s-a născut pe 14 noiembrie 2004 și este mezinul familiei. Părinții lui sunt fermieri. Fratele mai mare al lui Dor, Nara Bahadur, își amintește că în primii ani de viață înălțimea lui Dor era ca a oricărui alt copil. Cu toate acestea, băiatul a încetat să mai crească după ce a împlinit șapte ani.

Din nefericire, din motive financiare, familia nu a putut să investească mulți bani în teste medicale, ca să afle exact de ce este atât de mic de statură băiatul. Se pare că testele efectuate până acum arată că nimic nu ar fi ieșit din comun în ceea ce privește sănătatea adolescentului.

Dar Dor, evident, este diferit. Viața de zi cu zi nu este ușoară pentru el. Deși ajută la sarcini mărunte prin gospodărie, cum ar fi hrănirea păsărilor, adolescentul nu poate merge mult timp și nu poate ridica nimic greu. Familia îl duce și îl aduce de la școală în fiecare zi, îl îmbracă și îl ajută să mănânce.

Cel mai scund adolescent din lume
Foto: guinnessworldrecords.com

„Nu are pasiuni deosebite”, a povestit fratele băiatului mic de statură. „Dacă sunt alți copii în jur, se joacă cu ei. În caz contrar, începe să își facă temele. În mod normal, tovarășii lui de joacă au în jur de șapte sau opt ani”.

Cel mai scund adolescent din lume 4
Foto: guinnessworldrecords.com
Cel mai scund adolescent 3
Foto: guinnessworldrecords.com

Până acum, adolescentul nu a avut ocazia să părăsească satul natal. Nu se știe ce îi rezervă viitorul, pentru că prea multe planuri nu are cum să își facă. Totuși, poate că acest record mondial pe care l-a stabilit i-ar putea deschide unele uși.

„Mă bucur că fratele meu a primit un certificat Guinness World Records”, a precizat fratele adolescentului, întrucât cu toții speră că titlul de deținător al Guinness World Records îi va oferi lui Dor Bahadur mijloacele necesare pentru a-și continua educația măcar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: