Redactia.ro
Home » Știri » Băiatul de 9 ani din Cluj ucis în bătaie a fost abandonat la naștere

Băiatul de 9 ani din Cluj ucis în bătaie a fost abandonat la naștere

Băiatul de 9 ani din Cluj ucis în bătaie a fost abandonat la naștere

Băiatul de 9 ani din Cluj ucis în bătaie a fost abandonat la naștere. Mama băiețelului ucis a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Băiatul de 9 ani din Cluj ucis în bătaie a fost abandonat la naștere

Îngroziți de moartea băiețelului de doar 9 ani din Cluj ucis în bătaie, anchetatorii se întreb de ce persoanele apropiate familiei nu i-au anunțat cu privire la modul crunt în care această femeie își trata proprii copii.

Cei de la Direcția pentru Protecția Copilului sunt verificați pentru a afla de ce nu și-au făcut treaba.

Aceștia erau obligați să vegheze ca băiatul să nu fie abuzat, mai ales că mama îl abandonase, după naștere.

Potrivit Știrile ProTv, abuzurile la care era supus copilul erau știute de apropiații familiei. Vecinii au povestit că auzeau zilnic cum micuțul era abuzat de mama sa, însă nimeni nu a anunțat autoritățile.

Copiii își ascundeau rănile la școală

Directorul Școlii Greco-Catolică din Cluj, a precizat că nu a știut despre această situație. Cei mici niciodată nu s-au plâns că ar fi fost abuzați.

Acum patru ani familia băiatului a fost monitorizată de specialiștii de la Protecția Copilului, însă nici aceștia nu au sesizat abuzurile.

În urma acestei tragedii, Președintele Consiliului Județean Cluj a cerut o anchetă și a trimis corpul de control la Direcția de Protecție a Copilului.

Valentin Jucan, purtător de cuvânt Consiliul Județean Cluj: “Să vedem dacă procedurile au fost respectate, dacă documentele sunt complete. În funcţie de ceea ce vom constata Consiliul Judeţean va lua o decizie.

Luca a fost abandonat după naștere împreună cu fratele lui geamăn. cei doi fiind  crescuți până la vârsta de cinci ani de o familie de asistenți maternali.

În urmă cu patru ani, mama gemenilor i-a cerut înapoi, după ce a primit o locuință de la primărie.

Tatăl copiilor susține că știa că femeia îi agresa iar micuții se temeau de ea.

Femeia a recunoscut că și-a ucis copilul în bătaie, iar procurorii au arestat-o preventiv pentru 30 de zile.

Mama băiețelului în vârstă de 36 de ani, a crescut într-un centru de plasament, motiv pentru care, susțin psihologii, este posibil ca traumele trăite în acea perioadă să fi condus la această tragedie.

Surse din anchetă precizează că femeia a declarat în fața procurorilor că și-a bătut copilul până la moarte pentru că a mințit-o.

Citește și:Agresorul din Făget care a ucis un bărbat, a fost prins de polițiști

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro