Redactia.ro
Home » Știri » Banca Transilvania a făcut anunțul! Ce trebuie să știe clienții care își doresc să își mențină banii în siguranță

Banca Transilvania a făcut anunțul! Ce trebuie să știe clienții care își doresc să își mențină banii în siguranță

Într-o epocă digitală în continuă expansiune, securitatea online a devenit o preocupare majoră pentru utilizatorii de servicii bancare. Având în vedere creșterea alarmantă a tentativelor de fraudă online, atât la nivel național cât și internațional, Banca Transilvania își reafirmă angajamentul de a asigura securitatea banilor și a datelor personale ale clienților săi.

Prin emiterea unui set de recomandări precise, banca își propune să-i protejeze pe clienți împotriva schemelor de fraudă tot mai sofisticate.

Anunțul Băncii Transilvania

Infractorii cibernetici își îndreaptă eforturile către accesarea neautorizată a conturilor bancare ale clienților, folosindu-se de informații personale obținute prin metode ingenioase de inducere în eroare. Reclamele înșelătoare pe rețelele sociale, e-mailurile false sau apelurile telefonice sunt doar câteva dintre capcanele întinse de răufăcători pentru a păcăli utilizatorii neavizați.

Una dintre cele mai „la modă” metode de fraudă implică utilizarea aplicațiilor de Acces la Distanță, cum ar fi AnyDesk, prin care victimele sunt convinge să instaleze software ce permite infractorilor să acceseze datele stocate pe dispozitivele mobile. Totodată, apelurile telefonice cu numere falsificate (spoofed), care pretind a fi din partea băncii sau a altor instituții oficiale, cerând informații ale cardului sub diferite pretexte, sunt din ce în ce mai frecvente.

Cum îți ții banii în siguranță

În plus, metoda utilizării deepfake-urilor în reclamele online, unde personalități cunoscute sunt folosite pentru a promova investiții fictive, câștigă teren, inducând în eroare prin crearea unei false impresii de legitimitate.

Cum îți poți păstra banii în siguranță? Banca Transilvania vine cu următoarele sfaturi esențiale pentru protecția financiară:

  • Nu divulgați informații de acces la aplicațiile bancare, precum numele de utilizator, parola sau alte credențiale esențiale.
  • Evitați descărcarea aplicațiilor de Remote Access care nu sunt solicitate de dumneavoastră în mod explicit pentru nevoi personale sau profesionale.
  • Nu furnizați datele cardului bancar, inclusiv numărul cardului, data de expirare, codul CVV2/CVC sau PIN-ul, în contexte neoficiale.
  • Fiți precauți cu introducerea PIN-ului pe site-uri web suspecte sau în conversații telefonice.
  • Verificați securitatea site-urilor web (căutând https în bara de adrese) înainte de a efectua orice tranzacție financiară.
  • Exercitați scepticismul față de mesajele primite și ofertele care par prea avantajoase pentru a fi adevărate.
  • Evitați „oportunitățile de investiții” promovate prin e-mail, SMS sau apeluri telefonice de la persoane necunoscute.
  • Verificați solicitările de informații confidențiale prin canalele oficiale de comunicare ale băncii sau ale companiei respective.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: