Redactia.ro
Home » Știri » „Bani de cheltuială pentru fraieri”. 47 de hoți români prinşi de FBI, după ce s-au lăudat pe internet că dețin 5 milioane de dolari

„Bani de cheltuială pentru fraieri”. 47 de hoți români prinşi de FBI, după ce s-au lăudat pe internet că dețin 5 milioane de dolari

Inovația digitală și tehnologia pot fi folosite atât în scopuri pozitive, cât și în cele negative. Un grup de 47 de români a aflat acest lucru pe propria piele, după ce au devenit miza unei vânători internaționale care a durat 8 ani. Aflați în vizorul FBI pentru o fraudă informatică impresionantă de 5 milioane de dolari, hoții au făcut o greșeală fatală: s-au lăudat cu prada online.

47 de români prinşi de FBI, după ce au furat 5 milioane de dolari

Originari din Burila Mică, comuna Gogoșu, județul Mehedinți, acești indivizi au demonstrat pricepere în domeniul fraudelor informatice. Activitatea lor presupunea clonarea de carduri, iar cu această tehnică au reușit să extragă suma amintită din conturile victimelor lor. Cu toate acestea, chiar dacă au reușit să se ascundă timp de aproape un deceniu, un singur gest i-a trădat.

Greșeala care i-a băgat după gratii

În era digitală, rețelele de socializare pot fi atât un mijloc de comunicare și interacțiune, cât și o capcană. Capul rețelei, posibil mândru de realizările lor și dorind să împărtășească această „victorie”, a postat un videoclip în care se vedea suma furată. Acest gest nu a trecut neobservat, atrăgând atenția autorităților și facilitând identificarea și capturarea grupului de hackeri.

„Facem clipul ăsta pentru cei care se cred un pic aşa şmecheri.

Bani de cheltuială, ce să facem, bani de cheltuială pentru fraieri. 

Îi împărţim: rândul ăsta, pentru c*****le pe care le-am avut şi au muncit pentru mine, rându ăsta pentru ăi saraci pe aici”, spune cel care ar fi chiar capul reţelei în videoclip. 

 

Sursa foto: Antena 3 CNN

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: