Redactia.ro
Home » Știri » Bani în plus pentru aceşti români! Măsura poate intra în vigoare din 2020

Bani în plus pentru aceşti români! Măsura poate intra în vigoare din 2020

Bani în plus pentru aceşti români! Măsura poate intra în vigoare din 2020

Bani în plus pentru aceşti români! Măsura poate intra în vigoare din 2020. O anumită categorie de români ar putea primi o sumă de bani, începând cu 2020, în cazul în care o propunere legislativă trece de Parlament și primește și semnătura lui Klaus Iohannis.

Bani în plus pentru aceşti români! Măsura poate intra în vigoare din 2020

Potrivit Capital.ro, salariații care vor rămâne fără slujbe anul viitor ar putea primi 3 luni de şomaj în plus, pe lângă cele care se oferă în mod normal. Este vorba despre Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială.

Propunerea legislativă stabileşte că salariaţii care vor fi concediaţi până la finele lui 2020 vor beneficia de o perioadă de şomaj mai lungă decât de obicei. Astfel, persoanele care sunt concediate din motive ce nu țin de ele, cum ar fi falimentul firmei sau concedieri colective, până în ultima zi a lui 2020 vor primi 3 indemnizații de șomaj în plus față de cât au dreptul legal.

Pentru a se putea aplica, propunerea legislativă are mai întâi nevoie de adoptarea în Parlament şi de aprobarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Citeste si:Cornel Galeș a murit cu o supărare mare în suflet! Fratele său i-a ascuns un lucru crunt

Loading...