Redactia.ro
Home » Stil de viață » Bani în plus pentru părinți din luna aprilie 2024. Categoriile vizate

Bani în plus pentru părinți din luna aprilie 2024. Categoriile vizate

Anunț pentru părinții care au copii la creșă.

Începând cu luna aprilie a anului 2024, o veste bună vine pentru părinții angajați din România, care vor beneficia de un sprijin financiar suplimentar pentru copiii lor. Conform unui Ordin publicat în Monitorul Oficial, tichetele de creșă pentru semestrul I al anului 2024 vor avea o valoare majorată cu 20 de lei, ajungând astfel la suma totală de 640 de lei pe lună. Această măsură vizează sprijinirea familiilor în asigurarea îngrijirii copiilor lor în primii ani de viață.

Majorare substanțială pentru părinți

Detaliile implementării acestei majorări sunt stipulate în Ordinul ministrului Finanțelor nr. 497 din 19 martie 2024 și al ministrului Muncii nr. 660 din 26 februarie 2024, subliniindu-se aplicabilitatea acestei valori atât pentru lunile aprilie până în iulie 2024, cât și pentru primele două luni ale semestrului II al anului 2024, adică august și septembrie.

Beneficiarii acestei măsuri sunt angajații care nu sunt în concediu pentru creșterea copilului și care, la cerere, pot folosi tichetele de creșă exclusiv pentru a acoperi taxele la creșele unde sunt înscriși copiii lor. Sunt eligibili atât angajații din sectorul privat, cât și cei din sectorul de stat, oferindu-se astfel un sprijin egal și nediscriminatoriu pentru toți părinții angajați.

„Pentru semestrul I al anului 2024, începând cu luna aprilie 2024, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creșă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.045/2018, cu modificările ulterioare, este de 640 lei.

Art. 2. — Valoarea nominală stabilită la art. 1 se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2024, respectiv august 2024 și septembrie 2024”, se arată în ordin.

Cum pot accesa părinții acești bani

Pentru a beneficia de această facilitate, părinții trebuie să îndeplinească anumite condiții și să furnizeze o serie de documente necesare. Acestea includ o cerere pentru acordarea tichetelor de creșă, un act doveditor eliberat de creșa la care este înscris copilul, documente care să ateste calitatea de părinte sau tutore, precum și o declarație pe propria răspundere că celălalt părinte nu beneficiază de aceleași tichete sau de concediul și indemnizația pentru creșterea copilului.

Prin această măsură, guvernul dorește să vină în întâmpinarea nevoilor părinților, facilitându-le acestora accesul la servicii de îngrijire a copiilor și sprijinind dezvoltarea armonioasă a celor mici. Este un pas important în direcția consolidării sistemului de protecție socială și a sprijinirii familiilor, subliniind angajamentul autorităților de a oferi condiții mai bune pentru creșterea și educația copiilor în România.

Acte necesare pentru a primi tichete de creșă

a) cerere pentru acordarea tichetului de creșă;

b) actul doveditor eliberat de creșa/entitatea asimilată acesteia la care este înscris copilul;

c) documente care să ateste calitatea de părinte, respectiv certificatul de naștere al copilului, în cazul părinților naturali, sau hotărârea judecătorească de încuviințare a adopției, în cazul copilului adoptat;

d) documente care să ateste calitatea de tutore, respectiv hotărârea judecătorească de instituire a tutelei sau, după caz, dispoziția autorității tutelare;

e) declarație pe propria răspundere că celălalt părinte sau, după caz, tutorele nu beneficiază de tichete de creșă, de concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap.

f) alte documente solicitate de angajator, după caz, potrivit regulamentului intern.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: