Redactia.ro
Home » Știri » Bani pentru români de la stat înaintea Paștelului. Ce sumă vor primi de la Guvern

Bani pentru români de la stat înaintea Paștelului. Ce sumă vor primi de la Guvern

Bani de Paște

Bucurii pentru români în Postul Paștelui: vor primi tichete sociale în preajma Paștelui.

Înainte de Sărbătorile Pascale, se anunță vești îmbucurătoare pentru o parte semnificativă a populației române. Autoritățile au decis să ofere tichete sociale unui număr considerabil de cetățeni, cu un accent deosebit pe cei cu venituri reduse. Aceste tichete sunt destinate exclusiv persoanelor care îndeplinesc criteriile stabilite și vor fi acordate pe baza unei cereri.

Persoanele cu venituri modeste care doresc să beneficieze de aceste tichete trebuie să depună o cerere la sediul Direcției Publice de Protecție Socială. Ultima zi pentru depunerea cererilor este 10 aprilie 2024, în vederea obținerii tichetelor pentru masa de Paște.

Câți bani vor primi românii

Unele categorii de persoane vor fi privilegiate în obținerea acestor tichete sociale, care au o valoare fixă de 125 de lei pentru fiecare beneficiar. Distribuirea acestor tichete va fi gestionată de către Poșta Română, începând cu data de 18 aprilie 2024, iar banii vor fi livrați până pe 26 aprilie 2024.

Cererile trebuie însoțite de documente care să ateste venitul persoanei, iar acestea trebuie să fie în conformitate cu criteriile stabilite de autorități. Chiar dacă o persoană îndeplinește mai multe criterii, conform legii, ea va primi doar un singur tichet. Suma de 125 de lei poate fi utilizată exclusiv pentru achiziționarea produselor destinate mesei de Paște, interzicându-se achiziționarea de alcool sau țigări cu banii primiți.

Printre beneficiarii acestor tichete sociale se numără persoanele care îndeplinesc criteriile legale stabilite, cum ar fi cele cu venit minim de incluziune conform legii 196/2016, persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, precum și persoanele cu vârsta de peste 60 de ani care nu au o sursă de venit declarată. De asemenea, cei cu venituri nete între 1.282 și 1.450 de lei, pensionarii cu venituri sub 1.450 de lei și cei cu venit egal sau mai mic decât pensia socială minimă vor beneficia de această măsură de sprijin din partea autorităților.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: