Redactia.ro
Home » Știri » Barcelona intră din nou în carantină. Ce măsuri a anunțat guvernul catalan

Barcelona intră din nou în carantină. Ce măsuri a anunțat guvernul catalan

Barcelona

Barcelona ar putea intra din nou în carantină, din cauza creșterii alarmante a cazurilor de COVID-19. Autoritățile catalane recomandă locuitorilor orașului și ai ariei metropolitane să nu iasă din case, dacă nu au motive esențiale.

Anunțul guvernului catalan vine în condițiile în care crește din nou în mod considerabil numărul infectărilor în cadrul regiunii autonome. Recomandarea le este adresată locuitorilor oraşului Barcelona şi unor localităţi din zona metropolitană – L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma, Sant Adrià, Cornellà, El Prat, Viladecans, Sant Joan Despí, Sant Boi, Sant Just, Esplugues, Montcada i Reixac şi Segrià.

Barcelona are o populație de 5,5 milioane de locuitori. Creșterea numărului de noi cazuri de coronavirus a dus la revenirea carantinei în Barcelona, momentan doar sub formă de recomandare.

Ce măsuri a anunțat Guvernul Catalan

Autoritățile catalane au cerut reducerea capacității în baruri și restaurante și închiderea localurilor de noapte și a sălilor de antrenament. Măsurile sunt pregătite pentru 15 zile, dar trebuie aprobate de o instanţă judiciară pentru a deveni obligatorii.

„Îndemnăm oamenii să rămână în case dacă nu este esenţial să iasă şi să nu se deplaseze la locuinţe secundare”, afirmă, într-un comunicat comun, Meritxell Budó, purtătorul de cuvânt al Guvernului catalan, şi Alba Vergés, ministrul catalan al Sănătăţii, potrivit El Pais.

Sunt permise mersul la serviciu, la cumpărături, la medic, activitățile sportive individuale, îngrijirea vârstnicilor și a copiilor și alte activități de forță majoră. „Important este să evităm socializarea și să nu trebuim să interzicem absolut totul (…) Nimeni nu mai vrea izolare la domiciliu, dar este cel mai sigur mod de a ține virusul departe”.

Guvernul catalan a insistat că limitarea mișcărilor sunt recomandări, nu ordine sau interdicții. Polițiștii pot efectua controale pe drumuri, dar în niciun moment nu vor amenda sau obliga șoferii să se întoarcă în casele lor. Executivul catalan vrea să interzică reuniunile publice și private de peste 10 persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: