Redactia.ro
Home » Știri » Băsescu, atac dur la adresa Guvernului: Orban, ai epidemie de coronavirus scăpată de sub control

Băsescu, atac dur la adresa Guvernului: Orban, ai epidemie de coronavirus scăpată de sub control

Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu a criticat din nou Guvernul Orban, pentru eșecul soluţiilor în combaterea pandemiei de coronavirus.

„Inconsecvenţa, ezitările, incapacitatea de a anticipa minimal evoluţiile unei situaţii de urgenţă, au făcut ca astăzi, fiecare cetăţean să fie transformat de guvernanţi într-un “arafat” care trebuie să se autosalveze fără a avea la dispoziţie nici sute de maşini roşii, nici pompieri, nici secţiile ATI ale spitalelor şi nici faima de salvatori.”, a scris Traian Băsescu, miercuri, pe Facebook.

„Guvernul a adoptat o atitudine contemplativă”

Băsescu susţine că adâncirea crizei economice este cauzată de „inacţiunea” Executivului şi nu de coronavirus. Fostul șef de stat acuză guvernul că a adoptat o atitudine contemplativă, mulţumindu-se să împrăştie pe ajutoare de şomaj şi câteva IMM-uri, cei 3 miliarde de Euro primiţi de la Bruxelles.

„Fără a avea capacitatea construirii rapide a unui “plan de acţiune”, credibil pentru a valorifica oportunităţile financiare şi fiscale puse la dispoziţie de Comisia Europeană, guvernul pur şi simplu aşteaptă să vină lovitura năpraznică a crizei economice, fără a face nimic pentru a o evita sau a-i diminua duritatea. În România, criza economică este adâncită de inacţiunea guvernului şi nu de coronavirus.”, a mai spus fostul președinte.

„PSD și aliații lui așteaptă ca liberalii să facă eroarea fatală pentru țară”

În opinia lui, pe fondul lipsei acţiunii guvernamentale, “PSD-ul şi aliaţii săi, majoritari în Parlament, fac ce ştiu ei mai bine: presează pe dublarea alocaţiilor pentru copii şi creşterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie. Desigur, ambele măsuri sunt imposibil de pus în aplicare”.

„Ciolacu, Ponta şi Tăriceanu uită că au guvernat ţara până acum şase luni, că au aplicat cu slugărnicie “viziunea economică” a lui Daddy, predându-le liberalilor guvernarea cu deficite, dezechilibre macroeconomice şi promisiuni făcute populaţiei care oricum îndreptau ţara către o criză a datoriilor şi a împrumuturilor.

Crezul lor politic al PSD-ului este demagogia şi minciuna, aşa că nici acum nu ezită să facă presiune publică, pentru ca guvernul liberal să facă eroarea fatală pentru ţară şi să îndeplinească promisiunile asumate de PSD şi pe care liberalii nu şi le-au asumat.”, a adăugat Băsescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: