Redactia.ro
Home » Știri » BĂTAIE pe locurile de parcare! Un şofer a plătit 3.000 de euro ca să aibă unde lăsa maşina. Nu e nici în Bucureşti, nici în Cluj

BĂTAIE pe locurile de parcare! Un şofer a plătit 3.000 de euro ca să aibă unde lăsa maşina. Nu e nici în Bucureşti, nici în Cluj

Concurenţa pentru un loc bun de parcare a devenit, aproape, o nebunie. Şoferii au ajuns să plătească sume exorbitante ca să rezerve o zonă aproape de casă şi sigură, cât de cât.

Așa se face că, la una dintre licitațiile pentru locurile de parcare, trei severineni au oferit sume-record pentru un loc de parcare în Drobeta Turnu Severin.

3.000 euro pentru un loc de parcare

Locul 1, în parcarea ce se află în zona Crihala Nord, îl ocupă un cetățean care a plătit nici mai mult, nici mai puțin de 15.000 lei, echivalentul a 3.000 euro.

Locul 2, în aceeași parcare, vecinul de bloc cu suma de 10.000 lei, respectiv 5.000 lei, un alt vecin ce ocupă locul 3 pe podium. Asta, în condițiile în care, în mod normal, licitația pentru un loc de parcare pornește de la suma de 150 lei/an.

Abonamentul, valabil 1 an

Abonamentul este valabil un an, iar bărbatul a achitat suma licitată către Direcția de Patrimoniu a Primăriei Severin.

De altfel, conform regulamentului în vigoare, anul viitor, suma pentru acest loc de parcare va rămâne aceeași și anul viitor, o modificare a sumei putând fi realizată abia în 2025.

Aceasta este cea mai mare sumă plătită de un cetățean de când se organizează licitații publice pentru parcările de reședință.

Dacă vorbim de standardul stabilit prin lege în România, atunci când vorbim de lățimea pe care trebuie să o aibă un loc de parcare, va trebui să ne consultăm cu un arhitect autorizat, acesta putând să stabilească clar acest aspect.

Dar lățimea locului de parcare diferă, în funcție de unghiul de parcare în raport cu calea de circulare, și ar putea fi curpinsă între 2, 20 m și 2,3 5m.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: