Redactia.ro
Home » Stil de viață » Băutura care te îngrașă fără să știi. Atât adulții, cât și copiii sunt afectați

Băutura care te îngrașă fără să știi. Atât adulții, cât și copiii sunt afectați

Mare atenție la doza de suc pe care o consumați zilnic.

Studiul recent realizat de o echipă de cercetători a scos la iveală o realitate tulburătoare despre una dintre băuturile preferate de mulți: sucul natural de fructe. Concluziile acestui studiu ar trebui să atragă atenția celor care au această băutură în meniul lor zilnic, atât adulți, cât și copii.

Supraponderabilitatea devine o problemă tot mai răspândită în societatea modernă, iar stresul, programul haotic și alimentația incorectă sunt considerate principalele cauze ale acestei probleme de sănătate. În lupta cu kilogramele în plus, mulți au fost avertizați să evite anumite alimente, însă cercetarea recentă a evidențiat că o băutură aparent inofensivă poate contribui la creșterea în greutate.

Cercetătorii recomandă să avem grijă la sucul de fructe

Potrivit cercetătorilor, consumul unui pahar de suc natural de fructe, chiar și cu un procentaj de 100%, poate duce la o creștere ușoară în greutate. Dr. Walter Willett, coautor al studiului și profesor de epidemiologie și nutriție la Harvard T.H. Chan School of Public Health și la Harvard Medical School din Boston, a subliniat o problemă fundamentală legată de sucul de fructe: cantitatea.

„O problemă fundamentală cu sucul este cantitatea; consumul de fructe în acest fel face atât de ușor supradozajul.

De exemplu, cât de des mâncăm trei portocale? Cu toate acestea, un pahar de suc reprezintă aproximativ trei portocale care pot fi consumate într-un minut sau două, după care putem foarte ușor să bem altul, ceea ce înseamnă mai multe calorii și va duce la o creștere a glicemiei”, a spus coautorul studiului, dr. Walter Willett, profesor de epidemiologie și nutriție la Harvard T.H. Chan School of Public Health și profesor de medicină la Harvard Medical School din Boston.

Prea mult zahăr ne distruge în timp

În timp, prea mult zahăr în sânge poate duce la rezistență la insulină, sindrom metabolic, diabet, boli de inimă, obezitate și alte afecțiuni cronice, conform experților. Deși studiul nu a demonstrat o cauzalitate directă, ci doar o asociere, concluziile au fost considerate valide și se aliniază cu observațiile clinice.

În contextul îngrijorărilor legate de creșterea ratei obezității infantile și prevenirea cariilor dentare, specialiștii recomandă ca sucul să fie evitat complet pentru copiii sub 1 an, iar pentru cei cu vârste între 1 și 6 ani, aportul să fie limitat. Adolescenții și adulții ar trebui să nu consume mai mult de 250 de mililitri de suc 100% pe zi, conform ghidurilor naționale de nutriție, iar sucul nu ar trebui să fie văzut ca o modalitate sănătoasă de a potoli setea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: