Redactia.ro
Home » Stil de viață » Bea doua pahare de apă în fiecare dimineață și vei rămâne surprins! Un neurochirurg a dezvăluit cel mai mare secret

Bea doua pahare de apă în fiecare dimineață și vei rămâne surprins! Un neurochirurg a dezvăluit cel mai mare secret

GALERIE FOTO (2) Câtă apă este recomandat să bem zilnic pentru sănătatea noastră

Bea doua pahare de apă în fiecare dimineață și vei rămâne surprins! Prof.Dr. Vlad Ciurea a explicat care este rutina de dimineață ideală pentru sănătatea creierului nostru. Specialistul a enumerat câteva sfaturi utile pe care ar trebui să le urmăm dimineața.

Bea doua pahare de apă în fiecare dimineață și vei rămâne surprins! Un neurochirurg a dezvăluit cel mai mare secret

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a declarat că oamenii ar trebui să aibă un ritual dimineață, pentru a fi mai liniștiți. Conform acestuia, trebuie să ne trezim devreme dimineața, să aerisim bine casa și să facem câteva exerciții fizice lejere pentru a ajuta creierul să se încălzească. „Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia. Aerul acela să intre în plămâni. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele.”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.

De asemenea, specialistul a explicat că este bine să consumăm în fiecare dimineață două pahare de apă la temperatura camerei. „Apoi, să bem două pahare de apă la temperatura camerei. Primul este extraordinar, pentru că evacuează toate ‘dejectele’ tubului digestiv. Al doilea pahar cu apă este foarte bun pentru că intră în circulație și pune ”locomotiva” în mișcare”, a mai spus prof.dr.Vlad Ciurea.

Doua pahare de apa dimineata

Alimentele benefice pentru creier

Neurochirurgul a mai spus că dulcele este foarte bun, dar nu zahărul, cu un dulce sănătos, precum mierea de albine și ciocolata neagra. De asemenea, creierul are nevoie de odihnă, iar somnul este foarte important. Totodată, acesta are nevoie și de socializare, zâmbete și mișcare.

”Creierul are două puncte de activitate maximă: între 10.00 -12.00 și 16.00 -18.00. Dacă a obosit, putem să-i dăm un pic de cafea, pe care să o bem încet. Creierul așteptă să fie răsplătit cu un dulce bun, dar fără zahăr. Trei lucruri importante: vorbire, scriere, mișcare. Și încă ceva. Am uitat să apreciem muzica adevărată și, mai grav, am uitat să dansăm. Dansul este dovedit că previne întâlnirea cu Alzheimer”, a mai spus specialistul.

Cele 10 porunci pentru creier

Creierul este cel mai important pentru om, iar el trebuie îngrijit, hrănit și antrenat zilnic. Acesta are nevoie de disciplină și o rutină zilnică din care nu trebuie să lipsească aerul curat, alimentația sănătoasă și mișcarea. Prof.dr. Alexandru Vlad Ciurnea, medic primar neurochirurg a dezvăluit care sunt cele 10 porunci pentru creier.

1. Cine se trezește de dimineață sănătos ajunge – e bine să ne trezim cât mai dimineață
2. Aerul curat, sănătate pentru creier

  • Primul lucru care trebuie făcut dimineașa este să aerisim încăperea unde am dormit și să ieșim pentru măcar 5 minute la aer curat. Creierul trebuie oxigenat foarte bine și este bine să evităm să mâncîm imediat cum ne-am trezit.

3. Te miști, deci exiști

  • După ce se închid ferestrele și după ce ne asigurăm că este încăperea aerisită, trebuie făcută puțină mișcare

4. Ziua bună se cunoaște după dușul de dimineață

  • Toaleta și dușul sunt resimțite ca fiind două acțiuni prin care eliminăm elementele toxice din noi

5. Micul dejun trebuie luat în liniște

  • În liniște. Fără să răspundem la telefoane, fără să ne uităm la televizor și fără să fim agitați.
    6. Sănătatea din ceașcă

7. Zâmbet pentru o sănătate mai bună

8. Alimentele ușoare, ideale pentru masa de prânz.
9. Masa de seară, cât mai ușoară
10. Somnul dulce mult aduce!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: