Redactia.ro
Home » Homepage » Bebeluș din Bacău, suspect de coronavirus. A călătorit cu familia în zonele cu epidemie din Italia

Bebeluș din Bacău, suspect de coronavirus. A călătorit cu familia în zonele cu epidemie din Italia

coronavirus

Un bebeluș este suspect de coronavirus, după ce a călătorit, împreună cu familia, în weekend, în regiunea Veneto din Italia. Micuțul a fost transportat, joi, alături de mama lui, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Potrivit conducerii DSP Bacău, este vorba despre un bebeluș răcit, de până într-un an de zile care, împreună cu familia, a călătorit în acest weekend în regiunea Veneto.

„Este în drum, de la Comănești, spre spital. Are o patologie preexistentă, o viroză respiratorie, de aproximativ o lună de zile. În acest weekend a fost plecat cu părinții în regiunea Veneto. Când s-au întors, marți, noi i-am preluat în monitorizare. Astăzi (joi – n.r.), când mama copilului a fost sunată, a spus că se simte mai rău”, a declarat, pentru Mediafax, directorul DSP Bacău, Alin Năstase.

Directorul DSP a subliniat că cel mic era oricum răcit și toată procedura a fost făcută ca o măsură de precauție.
„Ca o măsură de precauție, având în vedere că se încadrează pe definiția de caz, am ales să îi internăm pe Secția de Boli Infecțioase Bacău, în zona special amenajată, să facem prelevări și să trimitem probele la Spitalul de Boli Infecțioase, la Iași, ca să fim sigur că nu e nimic”, a mai spus Năstase.

Harta contaminării cu coronavirus în România

Ministerul Afacerilor Interne informează că, în prezent, în România sunt în carantină în centre instituționalizate 99 de persoane, iar 7.174 de persoane au fost izolate la domiciliu pentru a fi monitorizate pentru o perioadă de 14 zile, așa cum prevăd toate protocoalele internaționale, potrivit Digi 24.

Autoritățile au deschis și o linie Telverde pentru informații despre coronavirusul Covid-19. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă. Pentru urgențe, oamenii sunt sfătuiți să sune la 112.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: