Redactia.ro
Home » Știri » Bebeluș internat cu Covid-19, cel mai tânăr pacient bolnav de Covid -19. A stat două săptămâni în spital

Bebeluș internat cu Covid-19, cel mai tânăr pacient bolnav de Covid -19. A stat două săptămâni în spital

Bebelus infectat cu COVID-19

Un bebeluș de numai 24 de zile din Arad a fost confirmat cu noul coronavirus. Micuțul a stat internat în spital 15 zile, iar la 24 de zile a fost declarat vindecat și externat. Conform medicilor, se pare că mama copilului a fost și ea testată pozitiv cu COVID-19.

Bebeluș internat cu Covid-19, cel mai tânăr pacient bolnav de Covid -19. A stat două săptămâni în spital

Potrivit Agerpres, un bebeluș de numai 24 de zile a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Acesta a fost internat în spital 15 zile, iar la 24 de zile a fost declarat vindecat și externat. Potrivit medicilor, copilul a fost adus la spital când avea numai 9 zile, mama lui fiind și ea testată pozitiv cu COVID-19.

„Cel mai tânăr pacient din judeţul Arad infectat cu virusul SARS-CoV-2 a fost externat, vineri, de pe Secţia Clinică de Boli Infecţioase Copii. Este vorba despre un băieţel de 24 de zile, care la internare avea doar nouă zile. Bebeluşul a fost internat cu mămica lui, şi ea pozitivă, iar astăzi pleacă sănătoşi acasă. Mulţumim doamnei doctor Dana Oprea, medic coordonator Compartiment Boli Infecţioase Copii, şi întregii echipe medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Simina Roz.

Primul copil bolnav cu COVID-19 din România

Un băiat în vârstă de opt ani a fost infectat cu noul coronavirus și internat la spital în septembrie, acesta fiind primul copil din țară infectat cu noul virus. Acesta a fost în stare gravă la Terapie Intensivă a Spitalului Gomoiu din Capitală. Copilul este diagnosticat cu Sindromul Kawasaki, o afecțiune asociată celor mici infectați cu COVID-19.

Băiatul a început să aibă febră și să nu se simtă bine, fiind internat în spitalul din Buzău, dau starea sa s-a agravat între timp, fiind transferat ulterior la o unitate medicală din București. Între timp, băiatul a dat semne de însănătoșire, simțindu-se mult mai bine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: