Redactia.ro
Home » Știri » Un copil de 8 ani din România a fost internat la ATI după ce s-a infectat cu COVID-19. Este primul caz de acest fel din țară

Un copil de 8 ani din România a fost internat la ATI după ce s-a infectat cu COVID-19. Este primul caz de acest fel din țară

Un copil de 8 ani din România a fost internat la ATI după ce s-a infectat cu COVID-19

Un copil de 8 ani din România, infectat cu noul coronavirus a fost internat la Terapie Intensivă, acesta fiind primul caz din țară de acest gen de la începutul pandemiei.

Anunțul a venit miercuri, 16 septembrie, imediat după ce au fost raportate 1.713 de noi cazuri de coronavirus, acesta fiind cel mai mare număr de cazuri de la debutul epidemiei.

Un copil de 8 ani din România a fost internat la ATI după ce s-a infectat cu COVID-19

Un copil din Buzău a fost internat la Terapie Intensivă după ce a fost confirmat cu COVID-19. Copilul a ajuns în urmă cu o săptămână la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Buzău cu dureri de cap și febră. Mama și tatăl copilului sunt confirmați cu coronavirus, dar testul micuțului a ieșit negativ, motiv pentru care medicii l-au suspectat de meningo-encefalită și l-au transferat la spitalul Gomoiu din București, unde i-a fost făcut testul din nou.

De această dată, rezultatul a ieșit pozitiv. La scurt timp, cadrele medicale au descoperit că băiatul a făcut un sindromul inflamator multisestem, iar din acest motiv a fost transferat la Terapie Intensivă.

La ora actuală, starea sa este stabilă și nu are nevoie de aparate pentru a respira, în schimb plămânii i-au fost destul de afectați.

Alexandru Rafila, despre cazul copilului de 8 ani

Medicul Alexandru Rafila a declarat pentru Digi24 că acest caz trebuie ținut sub control și merită toată atenția și compasiunea.

Este un lucru serios, categoric, dar pe de altă parte, dacă vă gândiți câte mii de persoane au fost la Terapie Intensivă de când a apărut această pandemie în România, gândiți-vă că asta înseamnă extrem, extrem de puțin. Vedeți că în permanență avem 500 de persoane la ATI și un singur caz de îmbolnăvire gravă la copil.”

De asemenea, profesorul a declarat că acest lucru reprezintă foarte puțin, statistic vorbind, raportat la numărul mare de pacienți care au nevoie de îngrijiri speciale.

Merită toată atenția și compasiunea, dar din fericire copiii fac foarte rar astfel de complicații. Se întâmplă la fel și la gripă, la rujeolă. Sunt situații pe care nu putem să le prevedem, dar din fericire sunt extrem de rare„, a mai spus acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: