Redactia.ro
Home » Bacalaureat 2020 » Profesoară care a asistat la BAC, confirmată cu COVID-19. La ce liceu a fost supraveghetoare

Profesoară care a asistat la BAC, confirmată cu COVID-19. La ce liceu a fost supraveghetoare

Profesoară cu coronavirus

O profesoară care a asistat la examenul de bacalaureat, luni a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Femeia a participat la supravegherea elevilor când aceștia dădeau examenul la limba și literatura română, iar acum aceasta a fost testată și rezultatul a fost pozitiv.

Profesoară de la Bac, infectată cu coronavirus

Este vorba de o profesoară de la Liceul Pedagogic “Vasile Lupu” din Iaşi, care a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Acest lucru a fost transmis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, prin intermediul purtătorului de cuvânt.

În consecință, după ce această informație a fost făcută publică, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a început o anchetă epidemiologică pentru a stabili detaliile acestei infectări și pentru a vedea cine au fost contacții direcți ai femeii, dar și dacă vreunul dintre elevi a contractat COVID-19. Încă de marți femeia a început să se simtă rău, iar acum testul a fost pozitiv.

Este vorba despre un cadru didactic care a fost în Centrul de examen nr. 8, luni, la prima probă. Luni dimineaţă, a trecut de filtrul epidemiologic, având temperatura sub 37,3 grade, a depus declaraţie pe proprie răspundere conform căreia în familie nu are pe nimeni bolnav şi nu a intrat în contact cu cineva confirmat. De altfel, s-a simţit bine pe toată perioada probei. Luni, spre seară, a început să se simtă rău, marţi a fost la clinică pentru a fi testată. Rezultatul a fost pozitiv”, a declarat Luciana Antoci, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Potrivit oficialilor din județul Iași, toate procedurile au fost respectate.

„Cadrul didactic şi profesorul cu care a supravegheat în aceeaşi sală nu au mai intrat în comisie. Ancheta epidemiologică făcută de DSP Iaşi a arătat faptul că regulile şi procedurile au fost respectate în acel centru de examen, motiv pentru care au continuat celelalte probe ale examenului de Bacalaureat”, a precizat Luciana Antoci.

Ancheta în curs ar trebui să arate cum s-a îmbolnăvit, de fapt, femeia care a asistat mai mulți elevi la examenul de bacalaureat de luni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: