Redactia.ro
Home » Știri » Bebelușul „miracol”, născut prematur: e mai ușor decât o conservă de fasole. Fratele geamăn nu a supraviețuit

Bebelușul „miracol”, născut prematur: e mai ușor decât o conservă de fasole. Fratele geamăn nu a supraviețuit

GALERIE FOTO (4) Bebelușul „miracol”, născut prematur: e mai ușor decât o conservă de fasole. Fratele geamăn nu a supraviețuit

Medicii din străinătate vorbesc despre un bebeluș „miracol”, care trăiește deși s-a născut prematur și cântărește mai puțin „decât o conservă de fasole”, așa cum a relatat presa internaționată. Din păcate, fratele lui geamăn nu a supraviețuit.

Bebelușul „miracol”, născut prematur: e mai ușor decât o conservă de fasole. Fratele geamăn nu a supraviețuit

Medicii din străinătate vorbesc despre un bebeluș „miracol”, care trăiește deși s-a născut prematur și cântărea la acel moment mai puțin „decât o conservă de fasole”, așa cum a relatat presa internaționată. Copilașul a primit numele de Oliver și este cel mai ușor bebeluș care a supraviețuit, născut vreodată la Spitalul Royal Preston, relatează The Mirror, unitate medicală aflată în orașul Preston, Lancashire, Anglia.

Bebelușul „miracol”, născut prematur: e mai ușor decât o conservă de fasole. Fratele geamăn nu a supraviețuit
Foto: lancs.live

Când s-a născut, adică la 22 de săptămâni și trei zile, Oliver cântărea „mai puțin decât o cutie de fasole”, adică în jur de 396 de grame. Șansele care el să se nască în viață au fost foarte mici, conform medicilor de acolo. Spre uimirea tuturor, copilașul a rămas în viață. Măsura doar 23 de cm, iar pielea lui era „aproape transparentă”.

Din păcate, fratele lui geamăn identic nu a supraviețuit, chiar dacă el a cântărit mai mult la naștere. Copilașul a suferit complicații și a decedat după patru zile din cauza unei hemoragii cerebrale grave. Părinții au trecut printr-o suferință greu de descris.

Mama, Cat Gomez, a declarat: „Nu știam dacă se vor naște în viață și ne pregătisem pentru ce era mai rău. (…) Poate că Oliver era extrem de mic, dar avea atât de multă luptă în el. Nu putem să fim mai mândri de atât”.

Tom, tatăl, a mărturisit cât de greu le-a fost la început să audă verdictul medicilor. „Un specialist ne-a spus că rata de supraviețuire a unui copil, născut la 22 de săptămâni, era foarte scăzută. Fiind vorba de gemeni în cazul nostru, șansele erau practic inexistente, mai ales că erau și băieți, deoarece nu se maturizează la fel de repede în uter”.

Bebelusul miracol
Foto: lancs.live

Nu a fost ușor nici pentru Oliver, geamănul rămas în viață. Ulterior, el a trecut prin transfuzii de sânge, dar și două operații – într-o singură zi. Când a fost externat din spital, medicii și asistentele, împreună cu părinții lui, au avut lacrimi în ochi. Despărțirea personalului medical de el a fost emoționantă. Acum, copilașul are șase luni și este confundat cu ușurință cu un nou născut. Părinții îl iubesc până la cer și înapoi și îl numesc bebelușul lor „minune”.

Oliver se dezvoltă bine, în ciuda mărimii lui, iar părinții îl descriu ca fiind „calm, dar și luptător”. Mama lui a declarat: „Ni se pare foarte mare, dar este încă mai mic decât mulți nou-născuți”.

Bebelusul miracol
Foto: lancs.live
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: