Redactia.ro
Home » Stil de viață » Beneficiile consumului de lavanda. Atenție în anumite cazuri poate fi toxică!

Beneficiile consumului de lavanda. Atenție în anumite cazuri poate fi toxică!

Lavanda este foarte apreciată pentru piele și frumusețe și este frecvent utilizată în parfumuri și șampoane pentru a ajuta la purificarea pielii. Poate fi achiziționat fără prescripție medicală  de la farmacii, iar unele versiuni sunt folosite pentru a adăuga aromă produselor și alimentelor coapte. Există, de asemenea, multe proprietăți medicinale asociate cu lavanda.

Beneficiile lavandei

Se crede că uleiul de lavandă are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare, care pot ajuta la vindecarea arsurilor minore și a mușcăturilor de insecte. Cercetările sugerează că poate fi utilă pentru tratarea anxietății, insomniei , depresiei și neliniștii. Unele studii sugerează că consumul de lavandă ca ceai poate ajuta la probleme digestive precum vărsături, greață, gaze intestinale, stomac deranjat și umflături abdominale. În plus față de a ajuta la problemele digestive, lavanda este utilizată pentru a ajuta la ameliorarea durerii de dureri de cap , entorse, dureri de dinți și răni. Poate fi folosit și pentru prevenirea căderii părului.

Un studiu publicat în Journal of Medical Microbiology a constatat că uleiul de lavandă ar putea fi eficient în combaterea infecțiilor rezistente la antifungice. Cercetătorii au descoperit că uleiul a fost letal pentru o serie de tulpini care pot provoca boli la nivelul pielii. De asemenea s-a dovedit că uleiul de lavandă reduce cantitatea de medicamente antialgice necesare după o amigdalectomie. Cercetătorii au studiat, de asemenea, dacă lavanda ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor emoționale premenstruale, conform medicalnewstoday.com.

Riscuri în utilizarea lavandei

Deși lavanda are foarte multe beneficii, în unele cazuri nu este indicată. Iată care sunt contraindicațiile și efectele secundare care pot apărea în urma utilizării acestei plante. În unele cazuri lavanda este foarte periculoasă deoarece te poate relava mult prea mult. Există persoane care pot avea somnolență severă din cauza acestei plante și este recomandată oprirea folosirii ei sub orice formă. Reacțiile adverse frecvente pot include constipație, dureri de cap, apetit crescut sau iritarea pielii atunci când este utilizată local.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: