Redactia.ro
Home » Stil de viață » Beneficiile neștiute ale frunzelor de dafin. Medicii le recomandă pentru tratarea unor afecțiuni grave

Beneficiile neștiute ale frunzelor de dafin. Medicii le recomandă pentru tratarea unor afecțiuni grave

Beneficiile neștiute ale frunzelor de dafin. Medicii o recomandă pentru tratarea unor afecțiuni grave

Frunzele de dafin sunt un ingredient comun, folosit la multe preparate gustoase, dar ele au și o serie de beneficii pentru sănătate. Puțini știu că din foile de dafin se pot face ceaiuri și alte licori, pe care să le folosim împotriva anumitor afecțiuni.

Efectele miraculoase ale frunzelor de dafin

Frunzele de dafin conțin compuși chimici, care au efecte antiinflamatorii și antioxidante. Specialiștii spun că ajută la prevenirea si tratarea anumitor boli grave și are o mulțime de alte întrebuințări, despre care prea putini oameni știm. Le folosim la fripturi, zacuscă sau alte mâncăruri, dar are efecte magice asupra organismului.

Vezi și: Planta lui Dumnezeu, făcătoare de minuni! Este vindecătoare de boli grave

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale frunzelor de dafin este capacitatea lor de a îmbunătăți digestia. Acestea conțin uleiuri volatile, care ajută la stimularea secreției de enzime digestive și care ajută la ameliorarea disconfortului gastric. De asemenea, frunzele de dafin sunt bogate în fibre și ajută la menținerea unui tract digestiv sănătos. Automat, ele previn constipația.

Frunzele de dafin conți linalool și cineol, care ajută la reducerea inflamației din corp și pot ajuta la ameliorarea durerilor de articulații și a altor probleme inflamatorii.

Tot ele îmbunătățesc și sănătatea cardiovasculară.
Mai exact, ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge și la protejarea arterelor de oxidare și inflamație. În plus, mențin tensiunea arterială în limite normale și previn formarea cheagurilor de sânge.

Ce efecte benefice mai au frunzele de dafin

Trebuie să știi că acest ingredient dă un gust special preparatelor, dar are ai proprietăți antibacteriene și antifungice. Sunt un partener perfect în lupta împotriva infecțiilor bacteriene și fungice. Acestea pot fi folosite și extern, sub formă de uleiuri esențiale sau infuzii, pentru tratarea infecțiilor cutanate și a altor probleme de sănătate.

Frunzele de dafin conțin compuși chimici cu proprietăți sedative, cum ar fi linaloolul, care pot ajuta la inducerea somnului și la îmbunătățirea calității acestuia. Acestea pot fi folosite sub formă de infuzii sau uleiuri esențiale pentru a induce un somn liniștit și odihnitor.

Un ceai de frunze de dafin, îndulcit cu miere, poate să ne asigure un somn perfect pe tot parcursul nopții și be calmează și mintea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: