Redactia.ro
Home » Știri » Benzina şi motorina s-au scumpit de Crăciun. Care este cea mai accesibilă variantă de carburant

Benzina şi motorina s-au scumpit de Crăciun. Care este cea mai accesibilă variantă de carburant

Benzina şi motorina s-au scumpit de Crăciun. Care este cea mai accesibilă variantă

Benzina şi motorina s-au scumpit de Crăciun. Iată care este cea mai accesibilă variantă de carburant!

Benzina şi motorina s-au scumpit de Crăciun

În ciuda bucuriei și a atmosferei festive care înconjoară sărbătoarea Crăciunului, șoferii din România primesc un cadou neplăcut la pompă în prima zi a sărbătorii. Potrivit informațiilor furnizate de antena3.ro, atât benzina, cât și motorina s-au scumpit semnificativ în această zi specială.

Care este cea mai accesibilă variantă de carburant

În ceea ce privește benzina standard, cea mai accesibilă variantă poate fi găsită la 6,42 lei pe litru, în creștere față de prețul de 6,38 lei pe litru înregistrat sâmbătă. Această creștere a prețurilor este raportată la mai multe stații Lukoil din București. Pentru benzina premium, prețurile variază între 6,89 lei și 7,25 lei, indicând o tendință crescătoare, potrivit replicaonline.ro.

Motorina standard, la rândul său, a înregistrat o creștere în prima zi de Crăciun, ajungând la un preț minim de 6,91 lei pe litru. Cea mai ieftină variantă poate fi găsită la o stație Socar din București, bd. Preciziei nr. 34, sector 6. La celelalte stații, prețurile pentru motorina standard se situează între 6,92 lei și 7,05 lei pe litru. Motorina premium este comercializată la un preț cuprins între 7,27 lei și 7,59 lei pe litru.

Comparativ cu anul trecut, când un litru de benzină standard depășea 8 lei, iar motorina standard ajungea la peste 9 lei pe litru, situația actuală indică o creștere semnificativă a prețurilor carburanților în România.

De ce se întâmplă această creștere? Consiliul Concurenței explică că prețurile carburanților în stațiile de alimentare urmează cotațiile internaționale Platts pentru benzină și motorină. Aceste cotații, care nu sunt publice, reflectă cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderii de combustibili pe piața angro. În general, prețurile la pompă reacționează la modificările cotațiilor Platts cu o ușoară întârziere, de obicei, în interval de o săptămână.

Astfel, fluctuațiile prețurilor la carburanți în această perioadă pot fi atribuite modificărilor cotațiilor internaționale, marcând o situație nedorită pentru șoferii care, în loc de bucurie, întâmpină creșteri de prețuri în pragul sărbătorilor de iarnă. 

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: