Redactia.ro
Home » Știri » Bere, vin sau spirtoase. Ce consumatori se expun bolilor de inimă și obezitate

Bere, vin sau spirtoase. Ce consumatori se expun bolilor de inimă și obezitate

Românii sunt consumatori de alcool, peste media Europei. Totuși trebuie să știe la ce boli se expun.

Ce tip de alcool e cel mai periculos: bere, vin sau spirtoase

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Iowa din Statele Unite, care a efectuat un studiu amplu pe mai mult de 1.800 de britanici legat de consumul a diferitelor băuturi, a ajuns la concluzii importante privind sănătatea oamenilor.

Consumatorii de bere și spirtoase sunt predispuși la boli de inimă

Medicii au constatat că acei consumatori care au băut vin roșu și alb nu au dezvoltat grăsime dăunătoare organismului, în timp ce persoanele iubitoare de bere și spirtoase au un nivel al obezității ridicat, fiind predispuși la boli de inimă.

Experții care au realizat cercetarea, recomandă oamenilor să reducă consumul de bere și băuturi spirtoase, pentru a nu fi expuși diverselor boli, potrivit Daily Mail.

Studiul a analizat 1.869 de britanici, cu vârste cuprinse între 40 și 79 de ani, iar echipa Universității Iowa a folosit informațiile despre pacienți din baza de date Biobank, care au fost monitorizați pe o perioadă de un deceniu.

Participanții au fost clasificați ca băutori de bere, vin sau spirtoase, dacă trei sferturi din consumul total provenea dintr-un singur tip de alcool. Au fost colectate date legate de înălțime, greutate, analize de sânge, împreună cu informații despre compoziția corporală.

Consumul de vin roșu, beneficii pentru sănătate

Cercetătorii au descoperit că cei care au băut bere și spirtoase aveau mai multă grăsime viscerală, dăunătoare, ce mărește riscul de boli de inimă. Ei au observat că, în timp ce berea are cel mai mic procent de alcool, ea este bogată în carbohidrați și calorii, ceea ce contribuie la creșterea grăsimii, la fel cum s-a întâmplat și pentru consumatorii de spirtoase.

Vinul roșu a fost legat de niveluri scăzute de grăsime viscerală, fiind asociat și cu alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi riscul redus de boli de inimă, hipertensiune arterială și diabet.

Vinul alb, băut cu moderație, ajută la creșterea densității osoase

Vinul alb nu a dus la acumularea de grăsimi, însă în plus, acesta a ajutat la creșterea densității osoase, atunci când este băut cu moderație. Experții au spus că adulții ar trebui încurajați să bea cu moderație, dar să înlocuiască berea și spirtoasele cu vin, pentru a reduce riscul de creștere în greutate.

2 treimi dintre adulții din Marea Britanie sunt supraponderali sau obezi

Trebuie menționat faptul că aproape două treimi dintre adulții din Marea Britanie sunt supraponderali sau obezi, în timp ce această cifră crește la 75% în Statele Unite. Un studiu efectuat în România arată că unul din 4 copii și 50% dintre adulți sunt supraponderali sau obezi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: