Redactia.ro
Home » Știri » Scenariu apocaliptic în Bergamo! Camioanele armatei transportă zilnic zeci de morți

Scenariu apocaliptic în Bergamo! Camioanele armatei transportă zilnic zeci de morți

Camioanele armatei au transportat în dimineața zilei de 24 martie alte 33 de sicrie de la Bergamo către Bologna, unde corpurile victimelor COVID-19 urmează a fi incinerate.

O scenă de coșmar la care locuitorii orașului Bergamo au fost martori pentru a treia oară, prima fiind în seara zilei de miercuri 18 martie, când 65 de sicrie au pornit către orașele Modena și Bologna, iar a doua oară în ziua de sâmbătă 21 martie, când camioanele armatei au transportat 74 de sicrie în orașul Ferrara.

Primarul Alan Fabbri a făcut atunci declarații: “Am dorit să întâmpin personal corpurile neînsuflețite sosite de la Bergamo. Este înspăimântător, sunt imagini pe care nu le vom uita cu ușurință”. 

Deși la data de 21 martie orașul Bergamo înregistra, conform rapoartelor oficiale, un număr de 695 de morți, primarul Giorgio Gori a declarat: “Datele oficiale nu sunt reprezentative”. Potrivit locuitorilor orașului, acestea nu reflectă numărul real al celor decedați.  

Crematoriul din Bergamo funcționează 24 de ore din 24, însă acesta nu este suficient. În următoarele zile, urnele conținând cenușa celor incinerați urmează să fie readuse la Bergamo. La spitalul Papa Giovanni XXIII din Bergamo nu mai este niciun loc liber la secția de terapie intensivă, pacienții fiind transportați în orice structură unde se găsește un loc liber.

Amintim că Bergamo române orașul cel mai afectat din Italia de epidemia de coronavirus, la data de 25 martie înregistrând, conform ultimului buletin informativ, un număr total de 7.072 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19.  

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini