Redactia.ro
Home » Sport » Bianca Ghelber, noua campioană europeană a României. Sportiva a cucerit prima medalie de aur, la atletism, după 20 de ani VIDEO/FOTO

Bianca Ghelber, noua campioană europeană a României. Sportiva a cucerit prima medalie de aur, la atletism, după 20 de ani VIDEO/FOTO

GALERIE FOTO (5)

Bianca Ghelber în vârstă de 32 de ani este atleta care a obținut cel mai bun rezultat din cariera sa, miercuri, cucerind medalia de aur. Sportiva a adus pentru prima dată aurul pentru România la Campionatele Europene de la Munchen, în urma probei de aruncare a ciocanului. Iată toate detaliile!

Bianca Ghelber este noua campioană europeană a României

Bianca Ghelber este o tânără atletă care a obținut, miercuri, medalia de aur, la Campionatul European de la Munchen, în finala probei de aruncare a ciocanului, Aceasta este prima medalie câștigată de România la o competiţie europeană după 12 ani.

Bianca Ghelber a obținut aur la aruncarea ciocanului

Cea mai bună aruncare a ciocanului a venit chiar la ultima încercare a acesteia cu rezultatul de 72,72m. Bianca Ghelber obținea oricum medalia de aur cu rezultatul de la prima încercare, 72,22m.

Aruncările Biancăi Ghelber în finală

72,22m;

72,06m;

71,22m;

71,36m;

71,75m;

72,72m.

Sportiva s-a mai apropiat de o medalie de aur, la Europenele din 2010, când a terminat pe locul 4. Rezultatul de acum reprezintă prima competiție majoră câștigată.

Acest câștig reprezintă rezultatele bune obținute la ultimele competiții. Ghelber a terminat pe locul 6 la Campionatul Mondial din SUA și Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportiva a dominat probele de juniori, fiind campioană mondială în două rânduri atât la U18, cât și la U20.

Campiona mai deține, deasemenea o medalie la Europeanul sub 20 de ani și una la Europeanul sub 23 de ani.

Sursa foto: sport.ro

Federaţia Română de Atletism: „Bianca a condus tot concursul încă de la prima aruncare”

Federaţia Română de Atletism a postat un mesaj în mediul online, în care o felicită pe sportivă. Totodată, se explică faptul că Bianca a condus tot concursul încă de la prima aruncare:

„Bianca Ghelber, campioană europeană la aruncarea ciocanului!
O medalie de aur continentală care a venit după nu mai puțin de 20 ani. Tot la Munchen, în 2002, Ionela Tîrlea cucerea singurul titlu pentru România, la 400 mg. Atunci, Europenele erau programate odată la patru ani. La ediția precedentă (1998), la Budapesta, actuala antrenoare a Biancăi, Mihaela Melinte, se urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, tot la aruncarea ciocanului. Să nu uităm, totodată, că în Capitala Ungariei, România a luat trei medalii de aur. Alături de Mihaela, au devenit lideri continentali Monica Iagăr (înălțime) și Ionela Tîrlea (400 mg).
Acum, Bianca a condus tot concursul încă de la prima aruncare (72,22 m), pentru ca, la ultima încercare, să reușească 72,72 m. O bucurie de nespus și o foto cu fetița ei, Victoria!
Felicitări! Hai România!”, se arată în mesajul de pe Facebook. 
Sursa foto: sport.ro
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: