Redactia.ro
Home » Știri » Bilanțul victimelor exploziei de la Crevedia crește. Un bărbat s-a stins într-un spital din Lubeck

Bilanțul victimelor exploziei de la Crevedia crește. Un bărbat s-a stins într-un spital din Lubeck

explozie crevedia

Bilanțul victimelor de la Crevedia crește! O altă persoană care a fost implicată în exploziile devastatoare de la Crevedia, care au cutremurat România, a pierdut lupta pentru viață. Astfel, numărul total al victimelor acestei tragedii a ajuns la șase persoane, în ciuda eforturilor medicilor de a le salva viața.

Bilanțul victimelor exploziei din Crevedia crește

O nouă veste tristă după exploziile de la stația GPL din Crevedia. Un alt rănit care fusese internat pentru arsuri la o clinică din Lubeck, Germania, a decedat, conform unui raport tragic emis de Ministerul Sănătății. Această tragică pierdere ridică bilanțul victimelor la șase persoane decedate.

Patru pacienţi care au suferit arsuri în urma exploziei mai sunt internaţi la clinici din Bruxelles, Milano şi Lubeck, cel din Lubeck urmând să fie transferat luni în România.

Conform raportului transmis de Ministerul Sănătății, datele relevante sunt următoarele:

  • Numărul pacienților internați în spitale din străinătate: 4
  • Numărul pacienților externați: 48, dintre care 41 au fost tratați în spitale din România, iar 7 în spitale din străinătate
  • Numărul deceselor înregistrate: 6

Cel de-al șaselea deces ca urmare a exploziei s-a produs pe 30 septembrie, victima prezentând arsuri pe mai mult de 40% din suprafața corpului.

În ceea ce privește pacienții internați în străinătate, este cunoscut faptul că unul dintre ei se află în stare critică și a fost inițial transferat la Milano, prezentând arsuri pe mai mult de 90% din suprafața corpului, ulterior fiind transferat la o clinică specializată în tratarea arsurilor din Italia. De asemenea, un pacient cu arsuri pe mai mult de 15% din suprafața corpului este internat la Bruxelles, în timp ce un alt pacient cu arsuri pe mai mult de 30% din suprafața corpului se află în Lubeck, Germania. Acest ultim pacient urmează să fie transferat într-o unitate medicală din România în cursul zilei de luni.

Ce se întâmplă cu patroniii stației GPL din Crevedia

Săptămâna trecută, mandatele de arestare preventivă au fost extinse pentru cei doi proprietari ai stației GPL din Crevedia, Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, și Cosmin Stângă. Aceștia sunt acuzați de distrugere din culpă, fapt care a provocat o tragedie cu consecințe devastatoare, constând în explozii care au dus la pierderea a șase vieți și la rănirea a peste 50 de persoane.

Până în prezent, au fost interogate 90 de persoane care au suferit daune fizice, materiale sau emoționale în urma exploziilor. Dintre acestea, 81 au depus cereri ca părți civile în proces, solicitând în total suma de 8.510.000 de euro, respectiv 371.300 de lei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: