Redactia.ro
Home » Știri » Bill Gates a făcut declarații șocante: “Pregătirea pentru următoarea pandemie ar trebui să fie luată în serios”

Bill Gates a făcut declarații șocante: “Pregătirea pentru următoarea pandemie ar trebui să fie luată în serios”

GALERIE FOTO (2)

Bill Gates, cofondatorul companiei Microsoft a publicat o scrisoare în care a cerut guvernelor din toate colțurile lumii să facă investiții anuale de miliarde de euro în știință pentru a preveni următoarea pandemie. Bill Gates a făcut declarații șocante. 

 

“Pregătirea pentru următoarea pandemie ar trebui să fie luată în serios”

Bill Gates a precizat că ,,nu ne putem permite să fim prinși din nou cu garda jos”  așa cum s-a întâmplat la sfârșitul anului 2019, odată cu apariția virusului SARS-COV-2.

Conform declarațiilor făcute de celebrul filantrop, investițiile făcute de țările bogate ale lumii, pentru că ele au cel mai mult de pierdut. În plus, magnatul a vorbit despre înființarea ,,pompierilor pandemiei” , care este o organizație formată din aproape 3.000 de oameni la nivel global care să monitorizeez și să intervină rapid atunci când există astfel de crize sanitare.

,,Nu ne putem permite să fim prinși din nou cu garda jos. Amenințarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru – cu excepția cazului în care lumea ia măsuri pentru a o preveni”, a transmis Bill Gates în scrisoarea pe care a semnat-o împreună cu soța sa, Melinda Gates, și pe care a decis să o posteze pe  blogul său.

Afaceristul american a comparat pandemia de coronavirus cu un război și consideră că omenirea trebuie să o și trateze ca atare.

“Pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată în serios, la fel ca amenințarea războiului. Oprirea următoarei pandemii va necesita cheltuirea a zeci de miliarde de dolari în investiții în fiecare an, dar amintiți-vă că costul pandemiei COVID-19 pentru întreaga lume e estimat la 28 trilioane de dolari. Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a economisi trilioane și pentru a preveni milioane de decese. Cred că este cea mai bună, cea mai rentabilă poliță de asigurare pe care și-o poate permite lumea”, a mai precizat Bill Gates.

Bill Gates s-a vaccinat

Bill Gates a anunțat printr-un mesaj pe Twitter că s-a vaccinat împotriva noului coronavirus. Fondatorul Microsoft a publicat și o fotografie pe rețelele de socializare în care este surprins în momentul în care primește prima doză a vaccinului. Miliardarul s-a vaccinat, după ce a investit o sumă afbuloasă în dezvoltarea diverselor vaccinuri în ultimele decenii.

„Unul dintre beneficiile de a avea 65 de ani este că sunt eligibil pentru vaccinul COVID-19. Am primit prima doză săptămâna aceasta și mă simt minunat”, a scris Bill Gates pe contul său de Twitter, alături de fotografia în care este vaccinat.

Fundația lui Bill Gates a cheltuit, în ultimii 20 de ani, 4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea numeroaselor vaccinuri, 350 de milioane de euro fiind cheltuiți numai în vaccinul anti-COVID.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: