Redactia.ro
Home » Știri » Bill Gates a făcut o premoniție pentru următorii 5 ani. Ce se va întâmpla cu locurile de muncă ale oamenilor, după apariția inteligenței artificiale

Bill Gates a făcut o premoniție pentru următorii 5 ani. Ce se va întâmpla cu locurile de muncă ale oamenilor, după apariția inteligenței artificiale

De-a lungul ultimilor ani, inteligența artificială (IA) a devenit subiectul central al discuțiilor, alimentând atât entuziasmul cât și temerile în rândul oamenilor. Bill Gates, unul dintre cei mai proeminenți gânditori și investitori în domeniul tehnologiei, a oferit o perspectivă neașteptată asupra impactului pe care IA îl va avea asupra locurilor de muncă și societății în ansamblu.

În lumina popularității tehnologiei de modele lingvistice, care a stârnit o creștere semnificativă a îngrijorărilor cu privire la pierderea locurilor de muncă, Bill Gates a adus un suflu de optimism. Contrar temerilor generalizate, miliardarul susține că IA aduce cu sine nu doar riscuri, ci și oportunități semnificative pentru crearea unor noi categorii de locuri de muncă.

Bill Gates a făcut previziuni uriașe

Potrivit Fondului Monetar Internațional, aproximativ 40% din locurile de muncă de pe întregul glob ar putea fi afectate de ascensiunea tehnologiei. Cu toate acestea, Gates respinge scenariul sumbru al pierderii masive de locuri de muncă și subliniază că, în schimb, vor apărea noi oportunități de angajare. Este esențial să privim această tranziție către era digitală ca pe o transformare care poate aduce beneficii societății în ansamblu.

Bill Gates evidențiază faptul că inteligența artificială poate simplifica și îmbunătăți viețile tuturor. În special, el menționează beneficiile pe care le aduce în domeniul medical, unde poate fi de ajutor în gestionarea sarcinilor administrative, cum ar fi completarea actelor, permițând astfel profesioniștilor din sănătate să se concentreze asupra aspectelor mai complexe și umane ale muncii lor. „O parte a muncii care nu le place, pe care noi o putem face foarte eficientă”, afirmă Gates, subliniind astfel rolul benefic al IA în optimizarea proceselor de lucru.

„Așa cum s-a întâmplat cu productivitatea agricolă în 1900, ne întrebam: Hei, ce vor face oamenii? De fapt, au fost create o mulțime de lucruri noi, o mulțime de noi categorii de locuri de muncă și ne este mult mai bine decât atunci când toată lumea făcea munci agricole. Așa va fi și aici”, a declarat Bill Gates într-un interviu acordat CNN.

Miliardarul este de acord cu inteligența artificială

De asemenea, miliardarul evidențiază că accesul la inteligența artificială nu necesită investiții semnificative în hardware nou, ci poate fi realizat cu ajutorul dispozitivelor pe care majoritatea oamenilor le dețin deja, cum ar fi telefoanele mobile sau calculatoarele conectate la internet. Această facilitare a accesului la tehnologie deschide uși pentru inovație și dezvoltare în sectoare variate ale societății.

Un alt aspect notabil al discursului lui Bill Gates este referirea la progresele realizate în domeniul inteligenței artificiale, exemplificate prin îmbunătățirile aduse de ChatGPT-4 dezvoltat de OpenAI. Gates califică aceste îmbunătățiri drept „dramatice”, evidențiind capacitatea programului de a citi și scrie. Aceasta deschide noi orizonturi în ceea ce privește interacțiunea umană cu tehnologia, sugerând posibilitatea unui parteneriat colaborativ între om și mașină, cu implicații benefice în educație și asistență medicală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: