Redactia.ro
Home » Știri » Bill Gates anunță când se va încheia pandemia de Covid-19: ”Numărul de cazuri va creşte mult”

Bill Gates anunță când se va încheia pandemia de Covid-19: ”Numărul de cazuri va creşte mult”

Bill Gates a prezis în urmă cu cinci ani pandemia de coronavirus.

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft Corporation și, totodată, unul dintre cei mai bogați oameni din lume a venit cu noi vești despre coronavirus. El a spus, de curând, când vom scăpade pandemie, dar și că peste trei luni vom avea vaccinuri tot mai eficiente.

Bill Gates a făcut marele anunț

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft Corporation și unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a spus, de curând, când se va termina pandemia de coronavirus. Potrivit lui, coronavirusul va dispărea în momentul în care se va ajunge la vaccinarea a 70% din populație. Însă, până atunci trebuie să îngrijorăm pentru următoarele șase luni, informează cancan.ro.

Bill Gates mai spune că numărul cazurilor de coronavirus va fi tot mai mare în următoarele șase luni, de aceea oamenii trebuie să aibă răbdare până vor sosi vaccinurile care să reducă din numărul bolnavilor. Bill Gates a afirmat că vaccinurile cele mai eficiente până acum sunt Pfizer și Astra Zeneca.

”Aproape toate vaccinurile vor funcționa la un nivel înalt de eficiență. Cel de la Pfizer este 95% eficient, iar cel de la AstraZeneca, pe care sperăm ca Marea Britanie îl va aproba, este doar cu puțin mai jos decât acesta. Vaccinurile Novavax și Johnson and Johnson sunt chiar mai eficiente, acestea dau o imunitate mai bună.

(…). Ar trebui să fim foarte îngrijoraţi de următoarele 6 luni. Numărul de cazuri va creşte mult. Oamenii ar trebui să înţeleagă că vin ajutoarele medicale, că pot să se comporte mai bine şi să aibă răbdare până în primăvară, când vaccinurile vor începe să reducă cifrele, ne va ajuta şi schimbarea vremii”, a spus a declarat celebrul filantrop pentru CNN.

India produce vaccin anti-covid

Bill Gates a mai spus pentru CNN că în India se lucrează la un vaccin similar cu cel de la AstraZeneca. Vaccinurile indieni vor avea un preț mai redus.

“Avem chiar și o fabrică în India care riscă să producă un vaccin similar cu cel de la AstraZeneca. Am investit deja în acestea. Se vor face la un nivel înalt de producție și vor fi mult mai ieftine. Cel mai greu va fi cu aprobarea tuturor acestor vaccinuri, dar cred că până în februarie aceste probleme se vor rezolva și toate vaccinurile vor fi sigure și eficiente”, a mai spus co-fondatorul Microsoft.

Bill Gates a mai declarat că după ce vaccinul se va produce în cantități mari, ar trebui dezvoltată o aplicație prin care oamenii să afle când se vor putea vaccina anti-coronavirus în funcție de vârstă, riscuri și profesie.

”Cred că după ce vom avea o mare parte din doze, va rămâne doar o problemă de logistică, pe care poate doar lipsa bunăvoinței să nu o poată rezolva. Ar trebui să se dezvolte o aplicație prin care oamenii să afle câte doze de vaccin au fost distribuite în țară, și când se vor putea vaccina, în funcție de vârstă, riscuri, profesie. Așa oamenii ar vedea că aceste vaccinuri nu se irosesc”, a mai declarat mogulul tech.

România, pregătită de vaccinare

În primăvară, în România va începe vaccinarea anti-covid. președintele a declarat că aceasta se va face etapizat, iar cadrele mediclae și persoanele grav infectate vor avea prioritate. Vaccinarea se va face la muncă sau chiar și în mașină. Vaccinul nu va fi obligatoriu și va fi gratuit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: