Redactia.ro
Home » Știri » Bill Gates cere țărilor bogate să consume carne artificială! Ce spune miliardarul despre efectele acesteie

Bill Gates cere țărilor bogate să consume carne artificială! Ce spune miliardarul despre efectele acesteie

Cand se va termina pandemia de coronavirus

Bill Gates susține că țările bogate ar trebui să consume carne articială pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră care determină schimbările climatice globale.

Bill Gates cere țărilor bogate să consume carne artificială

Bill Gates a subliniat în noua sa carte ”How to Avoid a Climate Disaster” că, deși este posibil ca omenirea să evite calamitatea prin realizări tehnologice, va fi nevoie și de politici guvernamentale care sunt necesare pentru reducerea impactului schimbărilor climatice.

Bill Gates cere țărilor bogate să consume carne artificială! Mai mult, miliardarul a spus într-un interviu acordat revistei MIT Technology Review, că statele sărace nu vor își vor permite să treacă la consumul de carne sintetică, însă guvernele țărilor bogate ar trebui să adopte această hrană.

”Nu cred că oamenii din cele mai sărace 80 de state vor mânca carne de vită sintetică. Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică”, a spus Bill Gates.

Fermele de vaci se numără printre marii poluatori, fiind responsabile pentru o bună parte din metanul eliberat în atmosferă. Cantitatea de gaz metan din atmosferă a crescut masiv între 2000 și 2017, ducând la ceea ce cercetătorii cred că ar putea fi o creștere a încălzirii globale de până la patru grade Celsius până la sfârșitul secolului.

”Emisiile provenite de la bovine și de la alte rumegătoare sunt aproape la fel de mari ca cele provenite din industria combustibililor fosili pentru metan”, susține dr. Robert Jackson, de la Universitatea Stanford.

Bill Gates cere țărilor bogate să consume carne artificială! Miliardarul a descris problema drept ”foarte dificilă”, menționând că nici compușii care reduc emisiile de metan nu sunt suficienți.

”Te poți obișnui cu diferența de gust și producătorii susțin că vor îmbunătăți gustul în timp”, a mai spus Gates.

Bill Gates invește 2 miliarde de dolari pentru a preveni schimbările climatice

Bill Gates intenţionează să investească 2 miliarde de dolari în proiecte şi start-up-uri în următorii cinci ani pentru a preveni schimbările climatice. Inovaţiile sunt necesare pentru a preveni un dezastru climatic.

Gates a cerut, de asemenea, o creştere de cinci ori a investiţiilor guvernamentale în cercetarea energiei curate şi a altor inovaţii climatice din întreaga lume în următorul deceniu.

Antreprenorul şi filantropul estimează că va fi nevoie de cel puţin 110 miliarde de dolari anual pentru cercetare. În noua sa carte, “Cum să eviţi un dezastru climatic”, Gates cere ca emisiile de CO2 să fie eliminate complet până în 2050 pentru a se evita pagube economice şi de mediu enorme.

El susţine că omul trebuie să schimbe economia fizică într-un ritm nemaivăzut până acum. În plus, crede că taxele pe CO2, tranzacţionarea certificatelor verzi şi energiile alternative, precum energia solară şi eoliană, sunt indispensabile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: