Redactia.ro
Home » Știri » Bill Gates: „Voi ieși de pe lista celor mai bogați oameni din lume”. Unde se duc banii miliardarului american

Bill Gates: „Voi ieși de pe lista celor mai bogați oameni din lume”. Unde se duc banii miliardarului american

Miliardarul Bill Gates a declarat că într-o zi va părăsi lista celor mai bogați oameni, deoarece intenționează să își doneze toată averea în scopuri caritabile. Iată ce a decis!

Bill Gates își donează toată averea

„Când privesc spre viitor, plănuiesc să donez aproape toată averea mea în scopuri caritabile. Mă voi retrage și, în cele din urmă, voi ieși de pe lista celor mai bogați oameni din lume”, a scris cofondatorul Microsoft pe Twitter, după ce a anunțat transferul a 20 de miliarde de dolari către Fundația Bill & Melinda Gates, înființată de el și de fosta sa soție, Melinda.

Pe data de 13 iulie, Gates a declarat că acești bani au fost transferați în fond pentru a face față crizei globale, în special creșterii rapide a inflației care a dus la probleme în multe domenii cheie, cum ar fi sănătatea și educația, reducerea sărăciei, dar și egalitatea de gen:

„Plănuim să ne creștem cheltuielile de la aproape 6 miliarde de dolari pe an în prezent la 9 miliarde de dolari pe an până în 2026. Cele 20 de miliarde de dolari vor intra în fond la sfârșitul acestei luni în acest scop”, a declarat miliardarul american. 

Bill Gates, locul 4 pe lista celor mai bogați oameni din lume

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Bill Gates se află pe locul patru în topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere totală de 113 miliarde de dolari. El se află în urma lui Elon Musk (217 miliarde de dolari), Jeff Bezos (134 miliarde de dolari) și Bernard Arnault (127 miliarde de dolari). După transferul celor 20 de miliarde de dolari, poziția sa ar putea să coboare 5 locuri, până pe 9, în spatele fostului său coleg de la Microsoft, Steve Ballmer.

În aceeași serie de tweet-uri care au urmat, Gates i-a mulțumit celebrului investitor Warren Buffet pentru contribuția sa îndelungată la Fundația Bill & Melinda Gates:

„Generozitatea sa incredibilă este un motiv important pentru care fundația a putut fi atât de mare și atât de ambițioasă”, a scris Gates.

Încă din 2010, Buffett, Gates și Melinda au lansat „The Giving Pledge”, prin care participanții se angajau să doneze cea mai mare parte a averii lor unor cauze filantropice. Inițiativa primește în prezent semnături de la peste 200 de miliardari la nivel global.

Miliardarul a scris în urmă cu două zile că dorește să dea societății, ceea ce a câștigat:

„Am obligația de a da înapoi societății ceea ce am câștigat, în modul în care poate avea cel mai mare impact pentru a reduce suferința și a îmbunătăți viețile. Sper ca mulți alți oameni bogați să facă același lucru. similar”, a declarat Gates la vremea respectivă.

De asemenea, el a declarat că nu va transfera bunuri copiilor săi pentru a-i face miliardari, deoarece „dă prea mult”.

 

Sursa foto: Facebook Bill Gates

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: