Redactia.ro
Home » Știri » Blue Air a intrat în insolvență! Decizie definitivă pentru companie aeriană românească

Blue Air a intrat în insolvență! Decizie definitivă pentru companie aeriană românească

Blue Air a intrat în insolvență! Decizie definitivă pentru companie aeriană românească

Bue Air a fost una dintre cele mai cunoscute companii aeriene, deținută de statul român. În ultimul timp nu mai operase deloc curse și, pe măsură ce situația s-a agravat, s-a decis intrarea acesteia în insolvență. Decizia este una definitivă și pe listă se află și numele a 90 de creditori.

Compania aeriană Blue Air nu a mai operat zboruri de un an

Compania aeriană Blue Air a intrat, oficial, în insolvență. Decizia finală a fost adoptată luni, 20 martie, după ce judecătorii Secției a-VII-a Civilă a Tribunalului București au admis cererea Blue Air de intrare în insolvență. Situația s-a agravat în ultima perioadă și, de mai bine de un an, compania nu a mai operat niciun zbor. Din septembrie anul trecut a anulat absolut toate zborurile, deși anunța atunci că este vorba doar despre o perioadă de pauză.

„Admite cererea debitorului BLUE AIR AVIATION SA. În temeiul art. 71 alin.1 din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolvenţă deschide procedura generală împotriva debitorului BLUE AIR AVIATION SA”, se arată pe site-ul Tribunalului Bucureşti.

Insolvența companiei a fost cerută, săptămâna trecută, și de un grup de 85 de angajați care încearcă astfel să-și recupereze salariile restante. Printre cei cărora Blue Air le datorează bani se numără și Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj Napoca și o companie care îi ajută pe pasageri să își recupereze banii după ce s-au ales cu zboruri întârziate sau anulate. Air Clam spune că are de recuperat de la Blue Air aproximativ 85.000 euro, relatează ZF.

Pe lista de creditori se află aproximativ 90 de nume, printre care mai multe persoane fizice și companii precum ROMATSA, BALADEI THIRDWAY TRANSPORT SRL prin lichidator judiciar Alpha Insolvency IPURL, ALC B378 43309 LLC, BLUE AIR TECHNIC SRL, AIR CLAIM SA, AEROPORTUL INTERNATIONAL AVRAM IANCU CLUJ R.A,

Cum a ajuns Blue Air să aibă datorii

Blue Air a ajuns să acumuleze datorii de sute de milioane de euro încă din perioada pandemiei, când a ajuns să anuleze curse pe bandă rulantă. Din cauza restricțiilor tot mai dure, compania nu a mai putut gestiona situația și a ajuns, acum, la insolvență. Următorul termen de judecată este iunie 2023, dar procesul poate dura și câțiva ani.

Compania, la care statul român deținea 75% din acțiuni, se confruntă cu probleme financiare mari. Încă de anul trecut anunța că are datorii de 230 de milioane de euro. Și TAROM trece printr-o situație similară; are sume mari de dat și pierderi masive de ani buni și chiar a primit ajutor din partea statului român.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: