Redactia.ro
Home » Știri » Boala care ar putea să o scape pe Elena Udrea de pușcărie. Ce afecțiune are fostul ministru al Turismului

Boala care ar putea să o scape pe Elena Udrea de pușcărie. Ce afecțiune are fostul ministru al Turismului

Boala care ar putea să o scape pe Elena Udrea de pușcărie. Ce afecțiune are fostul ministru al Turismului

Iată care este boala care ar putea să o scape pe Elena Udrea de pușcărie!

Elena Udrea vrea să scape de închisoare

Potrivit avocaților, Elena Udrea suferă de o afecțiune gravă care poate declanșa un șoc anafilactic mortal în orice moment, dacă nu primește tratamentul adecvat la timp. În rândurile de mai jos vom afla despre ce boală este vorba.

Pe data de 11 iulie, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție sunt așteptați să pronunțe un verdict final în procesul privind finanțarea campaniei electorale din 2009 a fostului președinte al României, Traian Băsescu, în care Elena Udrea și Ioana Băsescu sunt judecate. În prima instanță, fostul ministru a fost condamnat la 8 ani de închisoare, iar fiica cea mare a fostului președinte a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare.

În martie 2018, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au pus sub sechestru un imobil situat în Sectorul 1 din București, care aparține Elenei Udrea, în vederea recuperării prejudiciului de aproximativ două milioane de lei. Această proprietate are o suprafață de 5.001 metri pătrați și a fost evaluată la 565.000 de euro. Măsura de sechestru a fost menținută de Curtea de Apel București în decizia de condamnare pe fond.

Elena Udrea susține că faptele ei s-au prescris

La ultima ședință desfășurată la Înalta Curte de Casație și Justiție, avocații Elenei Udrea și Ioanei Băsescu au invocat prescrierea faptelor, în timp ce procurorii au cerut pedepse mai mari pentru cele două acuzate.

Elena Udrea a făcut referire la sesizarea Curții Constituționale, solicitând o decizie cu privire la constituționalitatea articolelor de lege referitoare la confiscarea specială. Ea a susținut că faptele din dosar s-au prescris și că „confiscarea echivalează cu aplicarea unei pedepse”.

De asemenea, avocații Elenei Udrea au devenit foarte cunoscuți în urma afirmației că clienta lor nu poate rămâne în detenție, având în vedere că suferă de o boală gravă și nu poate fi ținută într-o închisoare obișnuită.

Boala care ar putea să o scape pe Elena Udrea de pușcărie

Conform informațiilor de pe capital.ro, Elena Udrea suferă de arahnofobie, adică frică de păianjeni. Avocații săi au afirmat că fostul ministru are, de asemenea, alergie la gândacii de bucătărie și ar putea suferi un șoc anafilactic dacă ar fi mușcată de astfel de insecte.

Șocul anafilactic este o reacție alergică severă care poate pune viața în pericol și poate apărea în câteva secunde sau minute după expunerea la un alergen specific, cum ar fi anumite alimente, medicamente, înțepăturile de insecte sau latexul. Această reacție determină sistemul imunitar să elibereze substanțe chimice care conduc la scăderea bruscă a tensiunii arteriale și îngustarea căilor respiratorii, blocând respirația.

Simptomele șocului anafilactic pot include puls rapid și slab, erupții cutanate, greață și vărsături. Tratamentul de urgență pentru șocul anafilactic implică administrarea imediată a epinefrinei (adrenalinei) prin injecție. Dacă nu se acordă tratamentul adecvat în timp util, șocul anafilactic poate fi fatal.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: