Redactia.ro
Home » Homepage » Boala care nu îi dă pace lui Papa Francisc: „Mă simt obosit după ce citesc o perioadă de timp”

Boala care nu îi dă pace lui Papa Francisc: „Mă simt obosit după ce citesc o perioadă de timp”

Care este starea de sănătate a lui Papa Francisc?!

Papa Francisc, liderul spiritual al Bisericii Catolice, se confruntă cu noi probleme de sănătate, după ce recent a fost diagnosticat cu bronșită. La vârsta de 87 de ani, Papa a fost nevoit să-și întrerupă discursul în timpul unui eveniment la Vatican din cauza tusei repetate, o manifestare a stării sale de sănătate precare.

O săptămână de gripă ușoară și oboseală persistentă

Recent, Sfântul Părinte a trecut printr-o perioadă de gripă ușoară, care l-a ținut departe de unele dintre angajamentele sale. Deși s-a prezentat la evenimentele programate pentru sâmbătă dimineață, vocea sa „încremenită” și tusea frecventă au făcut dificilă citirea discursului pregătit. Într-un gest de transparență, Papa Francisc le-a explicat celor prezenți că suferă de bronșită, iar discursul său a fost citit de unul dintre asistenții săi.

„Este nevoie de curaj pentru a merge până la capăt în aflarea riguroasă a adevărului, amintindu-ne că a face dreptate este întotdeauna un act de caritate, o ocazie de corecție fraternă care intenționează să-l ajute pe celălalt să-și recunoască greșeala.

Acest lucru este valabil mai ales atunci când apar comportamente deosebit de grave și scandaloase care trebuie sancționate, cu atât mai mult atunci când se produc în cadrul comunității creștine. Trebuie să avem curaj în timp ce ne angajăm să asigurăm desfășurarea corectă a proceselor”, a transmis acesta, potrivit presei din peninsulă.

Aceasta nu este prima dată când Papa Francisc trebuie să-și deleage responsabilitățile din cauza problemelor de sănătate. Cu o zi înainte, el a ales să-și lase un consilier să citească discursul pregătit la o conferință importantă la Vatican, invocând oboseala cauzată de boala recentă. Aceste momente evidențiază lupta continuă a Suveranului Pontif cu sănătatea și ridică întrebări cu privire la capacitatea sa de a-și continua rolul de lider al Bisericii Catolice.

Cu ce probleme de sănătate se confruntă Papa Francisc

Papa Francisc are un istoric medical complicat, care include probleme respiratorii și inflamații intestinale, precum și probleme de mobilitate care l-au determinat să folosească un scaun cu rotile și un baston pentru deplasare. Recent, a suferit o intervenție chirurgicală pentru o hernie abdominală și a petrecut timp în spital pentru recuperare. În plus, a avut o operație majoră la colon și a luptat cu sciatica, afectându-i capacitatea de a participa la evenimente importante.

Aceste noi probleme de sănătate ale Papei Francisc aduc în prim-plan discuția despre viitorul său ca lider al Bisericii Catolice. Suveranul Pontif a menționat în trecut posibilitatea demisiei în cazul în care starea sa de sănătate i-ar împiedica îndeplinirea responsabilităților. Urmând precedentul creat de Benedict al XVI-lea, Papa Francisc a sugerat că demisiile papale ar trebui să devină o normă pentru liderii Bisericii aflați în dificultate din cauza sănătății.

Papa a explicat: “Încă sunt răcit și mă simt obosit după ce citesc o perioadă de timp”.

Comunitatea catolică și credincioșii din întreaga lume urmăresc cu atenție și îngrijorare starea de sănătate a Papei Francisc, sperând că va reuși să-și revină și să continue să conducă Biserica cu înțelepciune și compasiune.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: