Redactia.ro
Home » Știri » Boala care poate fi mai gravă de COVID-19. Carantina este cea care a dus la izbucnirea acestui focar de infecție

Boala care poate fi mai gravă de COVID-19. Carantina este cea care a dus la izbucnirea acestui focar de infecție

GALERIE FOTO (2) Febra dengue

O boală extrem de gravă începe să facă ravagii, după ce coronavirusul dă mari bătai statelor din toată lumea. Această nouă infecție a fost cauzată chiar de instituirea stării de carantină pentru populație.

Boala ce poate fi chiar mai gravă decât COVID-19

Un alt focar de infecție a apărut în mai multe țări asiatice, iar aceasta a început deja să facă ravagii. Este vorba de febra dengue. Aceasta poate fi mortală și este contractată în urma mușcăturii de țânțar.

Febra dengue afectează deja mai multe state din sud-estul Asiei, iar primele cazuri arată că aceasta este o boală gravă, cu mari cote ale mortalității.

Cele mai afectate țări, în care s-au raportat deja mii de cazuri, sunt Indonezia, în care au fost descoperite 65.000 de cazuri de la începutul anului și până acum, Singapore, unde au fost depistate 11.200 de cazuri, în Bali, unde de la începutul anului s-au descoperit 9.000 de cazuri, dar și Malaezia, stat în care există aproape 2.000 de infectări cu febra dengue.

Ce este febra dengue care face ravagii

Organizația Mondială a Sănătății a precizat că acest fenomen, în care cazurile de febră dengue au explodat efectiv a fost cauzat de instituirea carantinării. Explicația oferită de organizație este că restricțiile privind libertatea de mișcare au fost cauza infecțiilor cu febră dengue. După ce oamenii nu au mai ieșit pe străzi, acestea nu au mai fost circulate și nici curățate riguros, așa că țânțarii au putut să se reproducă în voie.

Deşi nu s-a prezentat nicio dovadă clară, izolările s-ar putea să fi creat un mediu unde ţânţarii să interacţioneze mai mult cu populaţia decât în alte locuri”, a spus Camerom Simmons, profesor universitar în Australia, care studiază acest fenomen.

Odată ce oamenii au început să iasă din case, aceștia au început atacurile care provoacă această infecție care este, de cele mai multe ori, mortală. Febra dengue se mai numește „boala oaselor ce se rup”, pentru că durerile osoase sunt atât de mari încât se simte că acestea se rup.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: