Redactia.ro
Home » Știri » Primul an fără taxa de admitere la universitățile din România. Peste 80% dintre instituțiile de învățământ superior din țară vor organiza admiterea online

Primul an fără taxa de admitere la universitățile din România. Peste 80% dintre instituțiile de învățământ superior din țară vor organiza admiterea online

renuntarea la taxa de admitere facultati

Anul aceste este pentru prima dată când universitățile din România nu mai încasează taxa de admitere de la studenți. Mai multe instituții universitare din București, Brașov și Iași au decis să nu le mai ceară bani studenților pentru înscriere.

Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor a declarat că peste 80% dintre universități vor organiza admitere online.

Primul an fără taxe de admitere la universitățile din România

Conform Digi24, mai multe universități din București, Iași și Brașov au decis să nu le mai ceară studenților bani pentru taxa de înscriere, ceea ce înseamnă că anul acesta este pentru prima oară când instituțiile universiatare din România i-au această decizie.

Este primul an fără taxe de admitere pentru mii de studenți din România. Mai multe universități din București, Iași și Brașov au decis să nu ceară bani la înscriere.În plus, peste 80% dintre universitățile din țară vor organiza admitere online,a precizat preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, în cele 575 de facultăți din România, 80% vor susține admiterea online, cu excepția Facultății de Drept.

În ceea ce privesc facultățile de medicină din cele șase centre, dar și din celelalte universități care includ facultăți de medicină, studenții vor susține examenul clasic.

Celelalte universități vor avea admitere hibridă, Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, Universitatea de Muzică, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport va susține admiterea fără să includă probele sportive, iar testarea pe probe fizice va avea lor pe parcursul primului an.

Mii de studenții nu vor mai plăti taxa de admitere la facultate

Primele universități care au renunțat la taxa de admitere au fost cele pentru candidații la medicină veterinară, pentru ofițerii de aviație și ingineri agronomi.

Conducerea facultăților sunt de părere că altfel numărul studenților s-ar putea micșora.

Am decis pentru anul acesta, în condițiile binecunoscute, eliminarea tuturor taxelor de admitere. A taxelor de înscriere și de înmatriculare. Sunt valabile, fără discriminare, pentru candidații români și candidații străini.”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: