Redactia.ro
Home » Coronavirus » Focar de infecție cu coronavirus. Peste 650 de români, pozitivi cu COVID-19

Focar de infecție cu coronavirus. Peste 650 de români, pozitivi cu COVID-19

GALERIE FOTO (3) focar de infecție

Focar de coronavirus în Germania. Circa 1.300 de cetățeni au fost depistați pozitiv cu noul virus. Toți aceștia lucrau la un centru de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück. Dintre aceștia, mai bine de jumătate sunt români, potrivit informațiilor oficiale date de Ministerul Afacerilor Externe.

Focar de infecție în Germania. Jumătate din bolnavi sunt români

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că 1.300 de angajați de la o companie de prelucrare a cărnii au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Dintre aceștia, jumătate sunt români.

„Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de către oficiul consular, până la acest moment, conform testelor efectuate, 1.300 de lucrători au fost depistaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină. Tuturor lucrătorilor care se află în carantină le sunt asigurate hrana şi alte bunuri de strictă necesitate.

Tot MAE a anunțat că în acest sens au fost deja întreprinse măsuri, iar consulul României din Bonn a mers la fața locului pentru a se interesa de situația românilor.

Români infectați de coronavirus în Germania

În acest context, consulul general al României la Bonn s-a deplasat, la data de 18 iunie, la sediul companiei în cauză pentru clarificări cu privire la situaţia lucrătorilor români. Reprezentanţii companiei au precizat că aproximativ 50% din persoanele depistate ca fiind infectate sunt cetăţeni români”, a transmis MAE, duminică.

De asemenea, în afară de cei 1.300 de lucrători care au fost deja depistați, alți 7.000 au fost trimiși în carantină. Totuși, compania a explicat că jumătate dintre cei infectați sunt de naționalitate română.

Mai multe date despre starea românilor, dar și despre posbilitatea ca numărul de infectați cetățeni originari din România să fie, de fapt, mai mare vor fi transmise către Direcția de Sănătate Publică. Până atunci, activitatea firmei în cauză a fost supendată temporar. Dacă situația o impune, întreaga zona din Germania va intra sub carantină, pentru a se evita contaminările.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: