Redactia.ro
Home » Știri » Un nou focar de coronavirus în România. Un cămin de bătrâni, lovit de COVID-19

Un nou focar de coronavirus în România. Un cămin de bătrâni, lovit de COVID-19

Focar coronavirus Botoșani

Un nou focar de coronavirus a izbucnit în România. DSP a anunțat că 12 persoane, deopotrivă angajați și pacienți de la un cămin de bătrâni sunt infectate cu noul coronavirus. Toți aceștia nu au simptomele specifice infecției, iar ei au fost internați la Spitalul din Botoșani.

Focar de coronavirus la un centru de îngrijirea bătrânilor din Botoșani

Un cămin de bătrâni din Botoșani a devenit focar de infecție cu COVID-19. 12 oameni au fost testați pozitiv cu noul virus, iar toși aceștia sunt asimptomatici.

În urma acestei descoperiri, ei au fost transportați la spital pentru tratament.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Botoșani, este vorba despre cinci bătrâni care erau beneficiari ai serviciilor centrului respectiv, dar și despre șapte dintre angajații acestuia.

Totodată, Gabriela Ioniță, purtător de cuvânt al DSP Botoşani a dezvăluit că acum este desfășurată o anchetă epidemiologică pentru a se stabili de unde au pornit infecțiile în lanț.

Sunt 5 beneficiari şi 7 angajaţi, acum este o anchetă epidemiologică în desfăşurare. Cei infectaţi sunt asimptomatici, sunt internaţi, conform metodologiei, la Spitalul din Botoşani. Este deja transmitere comunitară, virusul este peste tot”, a declarat Gabriela Ioniţă.

Al doilea focar de infecție de coronavirus în Botoșani, tot la un centruld estinat vârstnicilor

Acesta este deja al doilea caz de acest fel din Botoșani. În urmă cu ceva timp, tot aici a fost depistat un nou focar de infecție cu COVID-19, tot la un centru de îngrijire a bătrânilor.

Atunci, 20 de oameni de la centrul de vârstnici din localitatea Răchiți au fost depistați cu noul coronavirus în organism. Erau 16 pacienți care s-au îmbolnăvit și patru cadre medicale.

Pe Ordonanţa 8, tot personalul era carantinat împreună cu bătrânii. Sunt 29 toţi. Opt sunt confirmaţi. Pentru ceilalţi 21 sunt făcute teste şi se aşteaptă rezultatele”, a precizat prefectul de Botoşani la acea vreme.

Acum, tot în Botoșani a fost depistat un al doilea focar de infecție cu noul coronavirus, de asemenea la un centru de bătrâni. Autoritățile investighează acest caz.

Etichete: