Redactia.ro
Home » Știri » Noi focare de infecție de coronavirus ar putea reapărea în zonele în care se credea că pericolul a trecut. Anunțul îngrijorător făcut de OMS

Noi focare de infecție de coronavirus ar putea reapărea în zonele în care se credea că pericolul a trecut. Anunțul îngrijorător făcut de OMS

OMS

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că există riscul apariției celui de-al doilea val de coronavirus, iar acest lucru nu poate inevitabil dacă oamenii nu respectă distanțarea socială.

Totodată, OMS a precizat că țările în care numărul de cazuri se află în scădere se pot confrunta cu noi focare de infecție.

Avertismentul OMS pentru zonele în care numărul de cazuri de infecție sunt în scădere

Conform Digi24, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că epidemiile de coronavirus pot apărea în valuri, ceea ce ar însemna că focarele de infecție ar putea să reapară în zonele în care numărul cazurilor se află în scădere.

Iar aceast lucru înseamnă că rata de infectare va crește din nou și foarte repede.

Director în cadrul OMS, Mike Ryan a declarat că oamenii trebuie să fie responsabili, deoarece cazurilor de îmbolnăvire vor crește din nou.

Nu putem face presupuneri, doar pentru că îmbolnăvirile scad, că va continua acest trend şi că vom avea câteva luni pentru a ne pregăti pentru al doilea val. Este posibil să avem un al doilea vârf în timpul acestui prim val„, a spus Mije Ryan.

Virusul va supraviețui destul de greu

Pe de altă parte, directoarea pentru sănătate publică a Organizației Mondiale a Sănătății, Maria Neira a declarat că modelele cu care se lucrează elimină posibilitatea producerii unui al doilea val de coronavirus.

Însă acest lucru va avea loc doar dacă, populația va respecta regulile de distanțare socială și va purta echipamentul de protecție.

“Există multe modele care avansează numeroase probabilităţi: de la o reizbucnire punctuală şi până la un al doilea val important, dar această ultimă posibilitate este tot mai mult eliminată. Suntem mult mai bine pregătiţi în toate domeniile. Trebuie să fim însă foarte prudenţi pentru a declara că acesta este sfârşitul valului însă datele arată că cel puţin a fost evitată transmiterea şi explozia din primele săptămâni”, a spus ea.

Noul epicentru al epidemiei de coroanvirus se află în America de Sud, unde Brazilia se află sub o situație deosebit de alarmantă, iar numărul de cazuri continuă să crească iremediabil.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: