Redactia.ro
Home » Știri » Un nou focar de infecție în Suceava. 28 de cadre medicale au fost testate pozitiv cu noul coronavirus

Un nou focar de infecție în Suceava. 28 de cadre medicale au fost testate pozitiv cu noul coronavirus

Un nou focar de infectii

Un nou focar de infecții în județul Suceava, după ce 28 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus la Spitalul Municipal Rădăuți. Potrivit directorului DSP Suceava, Manuela Trifan, 122 de persoane au fost testate.

Un nou focar de infecții la un spital din Suceava

Conform Știrile Pro Tv, a fost depistat un nou focar de infecții la spitalul Municipal Rădăuți din Suceava. 28 de cadre medicale au fost testate pozitiv cu coronavirus, persoanalul medical fiind asimptomatic.

Directorul DSP, Manuela Trifan a precizat că toți cei confirmați cu coronavirus au avut contact direct cu un caz confirmat în a VI-a și a VII-a zi de la ultimul contact posibil infectat.

Manuela Trifan, a declarat că în zilele de 15 și 16 mai, au fost testate 122 de cadre medicale, iar luni au fost primite rezultatele, care au indicat că 28 dintre acestea au fost depistate pozitiv.

Toate persoanele depistate cu coronavirus au fost transferate și internate în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal Rădăuți.

Conducerea unității medicale a afirmat că va modifica graficul de gărzi și ture, pentru ca activitatea spitalului să nu fie afectată.

DSP Suceava a confirmat că numărul de cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19, al deceselor și persoanelor vindecate sunt raportate către Centrul județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava.

Aceste date sunt în permanenţă modificare, adăugându-se noi confirmaţi, dar şi vindecaţi, implicit, numărul cazurilor active putând varia de la zi la zi”, arată DSP Suceava.

Campanie gratuită de testare pentru coronavirus în județul Suceava

Compania MedLife și laboratorul Dorna Medical, va începe în această săptămână o campanie de testare gratuită pentru evaluarea gradului de imunizare la noul virus.

Reprezentatul Dorna medical, a precizat că este vorba despre un studiu științific, și se vor testa gratuit 500 de persoane din Suceava, din categorii diverse, pentru a avea clară o situație a contactului populației cu noul coronavirus.

Așadar, testarea se va face pe bază de voluntariat, iar cei care doresc se pot înscrie direct pe site-ul medlife.ro/suceava, sau pot apela la numărul de telefon 0213 718 101. Persoanele alese vor fi anunțate asupra zilei și orei la care sunt programate să se prezinte.

Campania va avea loc miercuri, la un cort ce va fi amplasat în fața sediului Dorna medical din Suceava.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: