Redactia.ro
Home » Știri » Cum se apără conducerea spitalului Suceava. De ce nu au fost raportate cele 13 decese mai devreme

Cum se apără conducerea spitalului Suceava. De ce nu au fost raportate cele 13 decese mai devreme

Spitalul Suceava

După ce au fost publicate 13 decese din cauza coronavirusului la spitalul Suceava, managerul unității medicale, Florin Filip, a explicat de ce nu au fost confirmate mai devreme decesele și a cui este vina.

Peste 500 de morți în județul Suceava

Managerul Spitalului Județean Suceava, Florin Filip a precizat că din punctul său de vedere, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat târziu cele 13 decese.

Acesta susțina că este o problemă de comunicare, iar conducerea spitalului Suceava raporta în fiecare zi la DSP situația deceselor.

De asemenea, managerul spitalului Suceava a declarat că testările se fac la DSP Suceava, iar determinările se fac la centrul din Iași.

Părerea mea e că acolo e o problemă de comunicare, noi în fiecare zi raportăm la DSP Suceava situația deceselor. Voi reveni cu un comunicat privind decesele din ultimele 24 de ore.

De ce a apărut cifra asta deodată sau legată de o singură zi, am înțeles din comunicatul INSP că sunt cifre raportate la ei în 30 martie, de aici și acea emoție legată de faptul că ar fi părut că sunt decese în 24 de ore„, a declarat Florin Filip.

22 de decese înregistrate, dintre care 9 au fost publicate

Totodată, Grupul de Comunicare Strategică a precizat luni seara că în perioada 22-29 martie au fost înregistrate 22 de decese, dintre care 9 au fost raportate și publicate.

În data de 25 martie, spitalul Suceava a fost închis 48 de ore pentru dezinfecție, dar pacienții au murit rând pe rând.

„La acest moment nu avem informații detaliate referitoare la momentul în care au fost prelevate probele pentru persoanele decedate, respectiv dacă acestea au fost prelevate înainte sau după deces”, se precizează în comunicat.

În prezent este în desfășurare anchete epidemiologice privind decesele pacineților de la spitalul Suceava de către noua conducere a DSP Suceava.

Luni seara, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a declarat că bilanțul persoanelor infectate în România a ajuns la 2.109, și numărul persoanelor decedate la 65. â

De asemenea,Marcel Vela a anunțat că România a intrat în scenariul 6, și județul Suceava intră în carantină totală, după ce s-au descoperit peste 500 de cazuri de coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: