Redactia.ro
Home » Știri » Boala de care ar suferi Mirel Dragomir, studentul criminal din Timișoara. Tănărul i-a luat viata Andreei Morega

Boala de care ar suferi Mirel Dragomir, studentul criminal din Timișoara. Tănărul i-a luat viata Andreei Morega

Boala de care suferea Mirel Dragomir

Psihoterapeutul Bianca Pescaru a oferit  o perspectivă profundă asupra mentalității lui Mirel Dragomir, ucigașul din spatele tragicului eveniment implicând moartea lui Andreea Morega.

În vârstă de 23 de ani, Mirel Dragomir, aparent cu un profil ireproșabil, fiind student la medicină și teologie, a părăsit calea rațiunii atunci când furia și gelozia i-au luat locul minții. Crimele pe care le-a comis sunt o mărturie a acestui fapt, fiind motivat, se pare, de refuzul Andreei de a-i dezvălui codul PIN al telefonului său.

Ce boală ar avea criminalul

Psihoterapeutul Bianca Pescaru a adus în discuție posibilele mecanisme din spatele comportamentului lui Mirel Dragomir în acel moment, evidențiind posibile diagnoze psihiatrice. „Este esențial să se efectueze o evaluare psihiatrică. Există mai multe explicații posibile, mai multe diagnoze psihiatrice care ar putea fi relevante în astfel de cazuri. Numai o evaluare psihiatrică detaliată poate determina diagnosticul precis și poate evalua cu exactitate care dintre aceste diagnoze sunt aplicabile în acest caz”, a spus ea pentru Playtech.

Unul dintre aceste diagnoze posibile ar putea fi psihopatia, caracterizată prin lipsa empatiei, lipsa remușcărilor, lipsa controlului comportamental, emoții dificil de gestionat, impulsivitate și lipsa regretului pentru acțiunile dăunătoare altora.

Faptul că a comis această crimă și a plecat fără să manifeste vreun regret sugerează această posibilitate”, a explicat dr. Bianca Pescaru  pentru Playtech.

Ea a continuat prin a menționa că există și alte posibilități de diagnoză, precum tulburările de personalitate și tulburările de comportament.

Cazul lui Mirel Dragomir este un exemplu tipic al unor indivizi care par normali și funcționali, fără să fie diagnosticați cu tulburări psihice, dar care manifestă trăsături de psihopatie sau sociopatie.

Psihoterapeutul a subliniat că astfel de comportamente pot avea legătură cu experiențele din copilărie și cu factorii genetici. „Este important să investigăm mediul familial și experiențele de viață ale individului, mai ales în primii ani de viață și în adolescență”, a adăugat ea.

Mirel Dragomir și-a ucis iubita Andrea Mihaela Morega cu lovituri de cuțit din cauza geloziei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: