Redactia.ro
Home » Știri » Boala de care suferă Regele Charles. Un medic străin face anunțul îngrijorător: „Este o afecțiune în care organismul…”

Boala de care suferă Regele Charles. Un medic străin face anunțul îngrijorător: „Este o afecțiune în care organismul…”

GALERIE FOTO (2)

Regele Charles, în vârstă de 73 de ani, suferă de o boală obișnuită, întâlnită adesea. Mulți s-au îngrijorat teribil atunci când i-au văzut mâinile umflate și foarte roșii, întrebându-se despre ce este vorba, de fapt. Un medic străin a lămurit întreaga situație, care le-a dat de gândit multora, după ce au văzut imagini recente cu noul rege.

Boala de care suferă Regele Charles

Regele Charles a îngrijorat o lume întreagă după ce a apărut în public cu mâinile umflate și foarte roșii. Noul suveran știe de problema de care suferă și chiar a făcut o glumă, acum mulți ani despre acest lucru. În anul 2012, în timpul unui turneu de-al său în Australia, regele Charles făcea o glumă despre mâinile lui umflate, spunându-le ”degete cârnați”.

Un medic din Marea Britanie, citat de Daily Star, spune că există mai multe afecțiuni, care ar duce la acest aspect al degetelor. Cea mai comună dintre ele este retenția de apă. „Edemul este o afecțiune în care organismul reține lichid la nivelul membrelor, în mod normal la nivelul picioarelor și al gleznelor, dar și al degetelor, ceea ce le face să se umfle. Pentru a afla dacă aceasta este cauza, apăsarea zonei umflate timp de aproximativ 15 secunde ar provoca o scădere a tensiunii în zonă”, declara medicul, conform presei străine.

Artrita, o altă afecțiune comună pentru degetele roșii și umflate

Nu de puține ori, Regele Charles a fost văzut cu mâinile umflate și roșii. Un alt motiv, care ar duce la acest lucru – „degetele-cârnați” – este artrita. Această boală afectează persoanele în vârstă. „Artrita este o altă afecțiune comună la persoanele de peste 60 de ani. Artrita afectează adesea articulația degetului mare sau oricare dintre articulațiile degetelor. Degetele devin prin urmare rigide, dureroase și umflate și, deși medicamentele pot ajuta la diminuarea durerii, umflarea degetelor poate rămâne”, a mai spus doctorul, citat de Daily Star.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: