Redactia.ro
Home » Monden » Boala gravă de care suferă Celine Dion. Diagnosticul crunt pus de doctori

Boala gravă de care suferă Celine Dion. Diagnosticul crunt pus de doctori

Celine Dion și-a anulat toate concertele programate pentru lunile următoare, din cauza unor probleme de sănătate chinuitoare. Artista nu mai poate merge și nu se mai poate ridica din pat. Iată despre ce boală gravă este vorba.

Una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste din lume, Celine Dion s-a văzut nevoită să își anuleze toate aparițiile din cauză că se confruntă cu grave probleme de sănătate. Iată cum se manifestă boala de care suferă celebra artistă.

Boala gravă de care suferă Celine Dion. Diagnosticul crunt pus de doctori

Problemele de sănătate au făcut-o pe Celine Dion să anuleze toate concertele pe care le avea în plan pentru următoarea perioadă. Artista suferă din cauza unei afecțiuni cumplite. Este vorba de degenerescența musculară.

Boala se manifestă prin “dificultatea progresivă și absența mișcărilor spontane ale mușchilor, ceea ce duce la incapacitatea de deplasare”. De origine genetică, degenerescența musculară poate apărea în orice moment al vieţii, fie că este în copilărie sau mai târziu. În general, afecțiunea se caracterizează prin dificultatea progresivă şi apoi absenţa totală a mişcărilor spontane ale muşchilor picioarelor şi braţelor. Iinevitabil se ajunge la incapacitatea de deplasare a celui suferind.

Această afecțiune este una rară. Există studii din care au rezultat că aproximativ 1 din 3.500 de oameni suferă de această boală. Se încadrează în categoria bolilor genetice, ca urmare a unei anomalii sau mutației unei gene necesare bunei funcționări a mușchilor precum și dezvoltării acestora. Când această genă este mutată, mușchii nu se mai pot contracta normal, pierd vigoarea și degenerează.

Afecțiunea este răspândită recesiv, adică atunci când ambii părinți sunt purtători ai genei anormale, dar boala nu se manifestă la ei. Atunci când copilul moștenește atât gena anormală de la tatăl său, cât și cea a mamei sale, moștenitorul dezvoltă boala.

Și se pare că și mama lui Celine Dion a suferit de o astfel de maladie. Afecțiunea a făcut-o să își piardă vederea pe cea care a adus-o pe lume pe celebra artistă.

Celine Dion și-a anulat toate concertele

În vârstă de 53 de ani, Celine Dion urma să cânte pe 5 noiembrie în Las Vegas, însă problemele de sănătate au făcut-o să renunțe în ultimul moment la orice eveniment. Artista a făcut anunțul pe pagina sa de socializare.

„Echipa mea şi cu mine am lucrat la acest nou spectacol timp de opt luni iar faptul că nu voi putea avea premiera în noiembrie mă întristează mai mult decât o pot spune”, le-a transmis Celine Dion tuturor fanilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: