Redactia.ro
Home » Știri » Boala gravă de care vor suferi peste 1,3 miliarde de adulți până în 2050. Tot ce trebuie să știi

Boala gravă de care vor suferi peste 1,3 miliarde de adulți până în 2050. Tot ce trebuie să știi

Un virus periculos a făcut prima victimă în România. Dacă ai aceste simptome, mergi urgent la medic

Boala gravă de care vor suferi peste 1,3 miliarde de adulți până în 2050. Iată detaliile!

Boala gravă de care vor suferi peste 1,3 miliarde de adulți până în 2050

În ciuda progreselor în domeniul medical și a serviciilor de prevenție din ce în ce mai accesibile, există boli care rămân nedepistate la timp și numărul celor afectați de aceste afecțiuni crește alarmant de la an la an.

Potrivit cercetărilor recente, numărul adulților diagnosticați cu diabet la nivel global va crește considerabil până în 2050, dublându-se față de nivelul actual. Obezitatea în creștere rapidă și inegalitățile în domeniul sănătății sunt considerate principalii factori responsabili de această tendință îngrijorătoare.

Estimările arată că numărul persoanelor afectate de diabet va crește de la 529 de milioane în 2021 la peste 1,3 miliarde în 2050. Se anticipează că nicio țară nu va înregistra o scădere a ratei de diabet zaharat în următorii 30 de ani.

Dr. Shivani Agarwal, de la Sistemul de sănătate Montefiore și Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York, a declarat:

„Diabetul rămâne una dintre cele mai mari amenințări pentru sănătatea publică din timpul nostru și urmează să crească agresiv în următoarele trei decenii în fiecare țară, grupă de vârstă și sex, reprezentând o provocare serioasă pentru sistemele de sănătate din întreaga lume”, a spus Dr. Shivani Agarwal, Sistemul de sănătate Montefiore și Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York, citat de The Guardian, relatează Antena3 CNN. 

Prevalența diabetului este în continuă creștere la nivel global

Diabetul de tip 2, care reprezintă majoritatea cazurilor de diabet, este în mare măsură prevenibil și, în unele cazuri, poate fi reversibil dacă este depistat și gestionat în stadiile incipiente ale bolii. Cu toate acestea, toate datele indică faptul că prevalența diabetului este în continuă creștere la nivel global.

De asemenea, persoanele provenind din comunitățile marginalizate se confruntă cu acces limitat la medicamente esențiale, precum insulina, și au dificultăți în a-și menține nivelul de zahăr din sânge sub control. Aceste persoane se confruntă, de asemenea, cu o calitate mai scăzută a vieții și o speranță de viață redusă.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: