Redactia.ro
Home » Știri » Boala ignorată de mulți, dar care face victime pe bandă rulantă. Semnele că suferi de această afecțiune gravă: “La orice vârstă poate să apară”

Boala ignorată de mulți, dar care face victime pe bandă rulantă. Semnele că suferi de această afecțiune gravă: “La orice vârstă poate să apară”

Unele boli poate nu ne trezesc atât de mare interes, dar medicii spun că nu ar trebui să le ignorăm. Un specialist a vorbit despre boala momentului, pe care mulți nu o iau în seamă, dar care afectează oameni de toate vârstele și face victime pe bandă rulantă. Iată semnele care arată că poți fi bolnav.

Boala tăcută, care ucide pe bandă rulantă

Boala care ucide tot mai mulți oameni este o afecțiune rară, dar extrem de periculoasă. Acest tip de cancer poate afecta oamenii de toate vârstele și poate fi greu de detectat, deoarece simptomele pot fi confundate cu alte afecțiuni sau boli.

Dr. Stanislav Rurac, medic primar Chirurgie cardiovasculară, șef Transplant Cardiopulmonar, Asistență Circulatorie și Chirurgie Cardiacă Minim Invazivă, Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit despre boala periculoasă pe care multe persoane o ignoră. Este vorba despre cancerul la inimă, de care foarte putini oameni suferă, dar care deja începe să faca ravagii.

Specialistul spune că tumora se dezvoltă la nivel septului interatrial și Există riscul de embolie, dar și de rupere a bucățelelor, ce pot ajunge ușor în circulație.

”Mixomul este o tumoră benignă care se dezvoltă la nivelul septului interatrial, adică în atriu, dar pericolul acestei tumori este destul de mare fiindcă e legat de riscul de embolie a acestuia, adică se rup bucățele și sunt introduse în circulație.

Primele vase în calea arterială sunt vasele cerebrale și riscul unui accident vascular cerebral în cadrul acestei patologii este extrem de ridicat”, a spus Dr. Stanislav Rurac, la DC News.

Simptomele cancerului la inimă

Primul simptom al cancerului la inimă poate fi dificultatea de a respira. Acesta poate fi un semn că inima nu funcționează la capacitatea sa maximă, iar pacientul poate simți că are nevoie de mai mult oxigen decât de obicei. Această dificultate poate fi observată atât în timpul odihnei, cât și în timpul efortului fizic.

Un alt simptom important este senzația de durere în piept. Pacientul poate simți o durere bruscă și puternică în piept, care poate fi confundată cu un atac de cord sau cu alte afecțiuni ale inimii. Durerea poate fi de asemenea însoțită de o senzație de presiune sau arsură.

Simptomele cancerului la inimă pot include și bătăile neregulate ale inimii. Acestea pot fi observate prin palparea pulsului sau prin monitorizarea electrocardiogramelor. În unele cazuri, pacientul poate simți o senzație de palpitație, care poate fi însoțită de o senzație de amețeală sau leșin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: