Redactia.ro
Home » Sport » Boala secretă care o macină pe Simona Halep de 11 ani. Din păcate, este adevărat

Boala secretă care o macină pe Simona Halep de 11 ani. Din păcate, este adevărat

Simona Halep

Simona Halep este o sportivă de performanță extrem de apreciată în țara noastră, dar puțini știu ce se ascunde în spatele succesului ei. Acesta suferă de mai bine de zece ani în secret. Iată cu ce afecțiune se confruntă în fiecare zi Simona Halep.

Cu ce afecțiune secretă  joacă Simona Halep de 11 ani

Simona Halep este deja un sinonim al cuvântului „performanță”, deoarece a adus numele României în lumea tenisului mondial. Totuși, în spatele fiecărui succes este o suferință pe care sportiva a încercat să o țină ascunsă.

Astfel, jucătoarea de tenis joacă de 11 ani cu o orteză, adică un dispozitiv care are menirea de a stabiliza articulațiile sau oasele. Simona Halep este nevoită să joace cu aceasta din cauza durerilor la tendon.

„Acum vreo 10 – 11 ani eram în străinătate și m-a luat durerea de tendon. Atunci doctorul de la turneu mi-a recomandat să fac un test. Am făcut și de atunci am avut parte de orteză. Am folosit-o zi de zi”, a spus Simona Halep.

Cu ce boala se confruntă în fiecare zi Simona Halep

„Atunci când merg am renunțat la ele pentru că vreau să se așeze tălpile și să mă simt și eu un pic mai comod, dar atunci când fac efort le folosesc în permanență. Mi-au echlibrat tot corpul. Înainte eram cu 1 – 1.5 la sută diferență, atunci când călcam de pe un picior pe celălalt, iar acum sunt la 0.1 – 0.2 la sută. Am progresat foarte mult în anii aceștia”, a explicat Simona Halep.

În toți acești ani, sportiva a uitat o singură dată de protecția pentru tendoanele sale, iar prețul a fost plătit rapid, cu multă durere. De atunci, Simona Halep joacă doar cu orteza.

„Am jucat, dar pentru că le-am uitat…Nu a fost voia mea. Le-am uitat la hotel și a trebuit să joc o oră fără ele. Am avut dureri în talpă și am făcut febră musculară la mușchii din talpă”, a mai susținut Simona Halep.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: